Din kundvagn är tom

HemPark & UtemiljöPlanteringTräd & Växter

Liguster Vintergrön Goliat 150cm+ 5-pack

Träd & Växter | Liguster Vintergrön Goliat 150cm+ 5-pack

Liguster Vintergrön 150cm

Träd & Växter | Liguster Vintergrön Goliat 150cm+ 5-pack

Liguster Vintergrön 150cm

Artnr GTG10406

1525 kr

ex moms


Slutsåld för säsongen. Åter i lager den 15 mars.

Om Liguster Vintergrön Goliat 150cm+ 5-pack

Den vintergröna ligustern har fått sitt namn då den har en förmåga att hålla kvar sina blad till långt in på vintern. Denna häck är ett bra insynsskydd då den är tät och har ett robust växtsätt. Häcken bör klippas 2 gånger per år och klarar av kraftig beskärning. Under juni månad blommar denna häck och blir full av vita blommor. 

Den vintergröna ligustern är en av våra vanligast och mest populära klippta häckar då den är tuff och klarar av de flesta jordtyper. Den vintergröna ligustern trivs i sol/halvskugga även om den kan bli något glesare i skuggan.

Goliat är en ny sortering av häckplantor som hunnit växa till sig något mer innan den levereras. Således får kunden ett snabbt resultat. Normal storlek på häck är runt 30-80 cm medans Goliat är mellan 80-175cm beroende på sort. Goliat har också fler grenar för bättre täthet. Detta resulterar i att man med rätt skötsel har en färdig häck fort.

Plantorna är odlade i Sverige och Danmark för att säkerställa sorter som klarar nordiskt klimat. Vid varje beställning bifogas plantering, skötsel och klippningsanvisningar för bästa resultat på just den sort man köpt.

Goliat häcken  köper man tryggt då det är beprövade sorter som fortare får en uppväxt till en insynsskyddad och lummig trädgård.

Levereras frilansodlat

Denna växt levereras med bart rotsystem. Detta innebär att man tar upp växterna och kyler dem. Således kommer plantan utan blad eller knopp. Fördelen är att man kan skicka större plantor som har hunnit växa till sig och utvecklats mer. Med rätt skötsel så når man snabbare resultat. Så fort plantan kommer i jord och får vatten kommer knopparna. 

Att tänka på vid leverans.
Då växter är ett levande material bör man hämta / ta emot beställning så fort som möjligt efter avisering. Tänk på att det är levande material och behöver vattnas och planteras så fort som möjligt. 

 

Plantering av häck:

  • Plantering bör ske inom 2-3 dygn från leveransen. Krukodlade klarar sig  några veckor. Om du inte har möjlighet till detta måste växterna jordslås (grävas ner). Det går bra att lägga de i ett grunt dike, i skugga, och hälla jord över. Vattna regelbundet!
  • Börja med att gräva ur där häcken ska stå. Gräv ett dike som är minst 40cm djupt och 40cm brett.
  • Lägg ut kogödsel ca 1 säck på 10m i botten på diket.
  • Häll jordförbättring över den uppgrävda jorden ca 100lit/10m samt kogödsel några händer fulla per meter och rör om. Har du sandig jord är det bäst med fukthållande förbättring typ planteringstorv/Jord. Är jorden lerig och hård är Barkmull det som är bäst för att skapa lucker jord.
  • Ös tillbaka jordblandningen i gropen till den blir full (det blir vanligtvis jord över)
  • Spänn ett snöre för att få en rät linje när du planterar.
  • Plantera häckplantorna 3-4st per meter häck. Börja med ett hål till den första och sedan tar du jord där nästa ska stå och höljer föregående planta osv. Se till att alla rötter är ordentligt höljda och tryck försiktigt till. Plantorna ska stå 5-10 cm djupare än förgreningsstället.
  • När alla häckplantorna är planterade så bör det vara en liten grop kvar i diket.
  • Vattna rikligt och fyll groparna/gropen med vatten och låt sjunka undan. Upprepa vattningen en gång till.
  • Nu tar du resterande jord och fyller på så att du får en liten kulle/vall i häckplanteringen. Då blir jorden lucker överst och det blir lätt att rensa bort ev. ogräs.

Vid leverans skickas ett skötselråd/ infoblad med.

Zonkartan finns att ladda ner nederst på sidan.

Levereras i 5 pack.

Tekniska data
BlomningstidJuni
Färg lövverkMörkgrön
JordmånUtan krav
Leveranshöjd150cm +
Trivs bäst iSol/Halvskugga
Zon1-4
Åtgång2-3st/meter
Ladda ner
Fråga om denna produkt
Begär offert
Alltid fraktfritt, gratis frakt

Komplettera med följande produkter

Andra populära produkter inom denna kategori