Din kundvagn är tom

HemStaket & StängselGabioner

Gabioner

Gabioner är specialkonstruerade stålburar som fylls med valfria stenar och sedan enkelt kopplas samman för att skapa en mycket stabil och åldersbeständig mur i önskad längd, höjd och bredd. På Uteprodukter.se kan vi erbjuda ett brett urval av högkvalitativa gabioner till bra pris. Vi har flera olika format i sortimentet och samtliga går att köpa i prisvärda flerpack. För att säkerställa att du får rätt antal från början rekommenderar vi att du tar ordentliga mått på plats och beräknar vad som behövs innan du lägger din order. Kontakta oss gärna om du har några frågor eller önskar en offert!

Gabioner hör till storsäljarna här på Uteprodukter.se och det är inte så konstigt. Att bygga murar med hjälp av gabioner har en rad fördelar. De passar precis lika väl på den privata tomten som i offentliga miljöer och det flexibla modulkonceptet gör det möjligt att designa dekorativa och extremt hållbara gabionmurar i otaliga variationer. Stenfyllda gabioner är dessutom ett både klimatsmart och mer estetiskt tilltalande alternativ till enformiga betongmurar. Även sett till pris är gabioner avsevärt billigare än betong och beroende på vilken typ av stenar man väljer att fylla dem med kan man i många fall minska såväl klimatavtryck som kostnad ytterligare några snäpp. Till skillnad från slät betong är gabionmurar inte heller särskilt attraktiva för klottrare, vilket är ett stort plus i offentliga miljöer och kan spara mycket pengar i längden.

Med våra gabioner kan man skapa spännande kontraster och praktiska avgränsningar i trädgårdar, parker och andra utemiljöer till ett mycket överkomligt pris. Gabioner är även suveräna som säkerhetsavskiljare mellan bilvägar, cykel- och gångbanor och används ofta som stödelement på platser där rasrisk föreligger. Stenmurar byggda med gabioner är också effektiva som bullerdämpare intill större vägar och tågspår, samt som insynsskydd på privata ägor. Gabionmurar är för övrigt självdränerande och går enkelt att göra ännu mer miljövänliga, bullerhämmande och extra dekorativa om man tillsätter lite jord bland stenarna och låter blommor eller klängväxter omsluta dem. Valmöjligheterna är oändliga! Beställ dina gabioner redan idag och formge din mur precis som du vill ha den!