Din kundvagn är tom

HemAvfall & ÅtervinningAskkoppar

Askkoppar

En askkopp på rätt plats utomhus förhindrar effektivt nedskräpning av stadens gator och torg med cigarettfimpar. Vi har ett brett sortiment av askkoppar för offentlig miljö som står emot både väder och vind året runt. Det finns modeller för fristående placering och för väggmontering. Hög kvalitet i kombination med bra pris och snabba leveranser gör att askkoppar för utomhusbruk snabbt kan monteras upp där ni behöver dem. Kontakta oss för att få hjälp hela vägen från idé till leverans av askkoppar.

5%

RABATT
→ 31/1

5%

RABATT
→ 31/1

Rökning på offentlig plats – vad gäller?

Sedan 1 juli 2019 är det förbjudet att röka på allmänna platser som uteserveringar och entréer till affärer. På övriga platser som är offentliga, som exempelvis gågator, är det tillåtet att röka på. Det är dock inte tillåtet att kasta cigarettfimpar på marken, det kan faktiskt leda till böter för nedskräpning. Som rökare gäller det därför att använda offentliga askkoppar och tänka på sina medmänniskor. Med fina askkoppar för utomhusbruk blir det enkelt för alla att inte lämna skräp efter sig, utan att istället kasta fimparna på anvisad plats.

Stora askkoppar utomhus med lock

En stor askkopp utomhus med lock gör det lätt att slänga fimpar på rätt ställe. Fördelen med ett lock är att regnvatten inte tar sig in i askkopparna. Det minskar risken för att det kommer att ryka, vilket kan tolkas som att det brinner. Askkoppar ute med ett rejält lock blir mindre sällan fyllda med objekt som inte hör hemma där. På så sätt är risken lägre att det tar eld samt att askkoppen inte blir full lika snabbt då den uteslutande kommer att fyllas med fimpar och inget annat.

Snygga askkoppar för utomhusbruk

Askkoppar för utomhusbruk behöver nödvändigtvis inte vara fula och något som människor uppmärksammar på ett negativt sätt. Det finns fina, smakfulla askkoppar som smälter in snyggt i både miljön och vid byggnader. Hos oss hittar du både klassiska askkoppar på fot som finns i många offentliga utemiljöer och mer moderna modeller som har ett fräscht, stilfullt utseende. Du kan välja mellan olika färger som rostfritt och svart, allt utifrån vad som passar bäst för er. Samtliga askkoppar från oss håller hög standard och är skapade för att användas under många år i tuffa och påfrestande miljöer.

Fin design på vägghängda askkoppar ute

Vägghängda askkoppar tar mindre plats och kräver inte något grundarbete i marken. Eftersom askkopparna gör mindre anspråk på utrymme blir det lättare att sätta upp flera stycken på en begränsad yta. Om du ska sätta askkopparna vid en entré till exempelvis ett bostadshus, företag eller centrum, tänk på att sätta askkopparna en bit från ingången. På så sätt stannar rökarna på avstånd för att röka klart och fimpa. Det finns allt från väldigt små till väl tilltagna askkoppar för väggmontering. Modellen bör väljas utifrån vart den ska placeras och hur pass väl använda de förväntas att bli. Om de snabbt blir fyllda kan ni alltid välja att uppgradera till en större från vårt breda utbud av askkoppar.