Din kundvagn är tom

HemPark & UtemiljöBelysningBelysningsstolpar

Belysningsstolpar

Våra belysningsstolpar är tillverkade i Sverige och är av komposit. Belysningsstolparna har en konisk tilltalande design och finns olika längder, beroende på vilket behov som finns. Stolparna är passar perfekt i den offentliga miljön där det ställs höga krav på design, funktion och hållbarhet. Vanliga platser för våra lyktstolpar är bostadsområden, parker, parkeringsplatser samt vid gång- och cykelvägar. Stolparna smälter bra in i miljön, eller kan sticka ut rejält, beroende på vilken design du väljer på stolpen.  Kontakta oss för mer information.

Köp lyktstolpar & belysningsstolpar online

Skapa en trevlig utomhusmiljö med vacker och funktionell utomhusbelysning. Utomhusprodukter har ett brett utbud av lyktstolpar och belysningsstolpar online. Vi har allt från galvaniserade stolpar i klassiskt utförande till tidlösa modeller i gjutjärn som har många vackra detaljer. I sortimentet finns både lyktstolpar som passar i offentliga miljöer till belysningsstolpar som fungerar bra i den privata trädgården. Bra upplysta gator på offentliga platser kan bidra till ökad säkerhet. Varmt välkommen att kontakta oss via formuläret på hemsidan eller 020-105050 vid frågor om produkter eller leverans.

Belysningsstolpe, stålstolpe & teleskopstolpe för offentliga miljöer

Bra belysning i offentliga miljöer kan vara en fråga om att öka både säkerhet och trivsel. I sortimentet hos Uteprodukter finns det belysningsstolpe, stålstolpe och teleskopstolpe för alla miljöer. Belysningsstolparna går exempelvis att köpa i längder från fyra meter upp till tolv meter. Det gör att de kan placeras i parker, vid gågator och på parkeringar. Produkterna håller hög kvalitet och är tillverkade för att klara av även de tuffaste utemiljöer. Många av modellerna går att platsgjuta eller fästa via fundament.

Lyktstolpe i gjutjärn utomhus i trädgården

Skapa en stämningsfull trädgård med hjälp av vacker belysning. Lyktstolpe i gjutjärn är en tidlös klassiker som för tankarna tillbaka hundra år i tiden. Lykthusen kan vara runda, fyrkantiga och andra tilltalande former. En lyktstolpe i gjutjärn har många vackra detaljer och passar därför extra bra för att pryda en trädgård. Skapa en stämningsfull belysning som passar in både med moderna och äldre fastigheter, både i staden och på landet. Passar bra efter uppfarter, vid entren eller vid brevid en parkbänk för att höja mysfaktorn.

Förbättra miljön med lyktstolpe i klassisk & modern design

Mörka parkeringar, promenadstigar som inte är upplyst eller en mörk park är inte trevligt eller säkert. Genom att montera upp lyktstolpar med jämna mellanrum kommer utomhusmiljön att förbättras avsevärt – både på privata och offentliga platser. Låt lyktstolpen smälta in med miljön genom att välja mellan många modeller. Välj bland allt från klassiska lyktstolpar till belysningsstolpar i modern design där det går att få flera olika mönster. Zebra, björk eller komponera ett helt eget mönster. Hos Uteprodukter hittar du belysning för alla miljöer, tillfällen och i många storlekar.

Fördelar med en stolpe i komposit

Fördelen med att göra en belysningsstolpe, eller lyktstolpe i komposit är att de väger hela 70 procent mindre än vanlig traditionell belysningsstolpe i stål. Andra fördelar är att de inte är strömförande eller rostar. Således behövs dem inte rotmålas för att förhindra rost när exempelvis hundar kissar på dem. Installationstiden är betydligt kortare då man för hand kan lyfta ner stolpen i fundamentet. Våra lyktstolpar är anpassade för att monteras i prefabricerade betongfundament. Man kan även förankra dem genom platsgjutning i betong och skall då ha ha ett nedstick på 500 mm under mark. Belysningsstolpen går även att bulta fast. Då använder man tillbehöret fotplatta som limmas in i stolpen vid tillverkning. Luckan på stolpen låses med medföljande Torxskruv (M6).

En designad belysningsstolpe

Alla belysningsstolpar har en tilltalande design som finns i fyra standardfärger – svart, silvergrå, antracitgrå och trafikblå. Vi kan även tillverka stolpar i valfri färg alternativt i valfritt mönster. Då färgen gelcoateras in blir färgbeständigheten  extremt bra och står emot blekning från UV-strålar. Varför inte pigga upp exempelvis lekplatsen med belysningsstolpar i ett roligt mönster.

Ett bra miljöalternativ på belysningsstolpe.

Belysningsstolpar tillverkas inte bara helt utan vattenutsläpp utan även med minimal elektricitetförbrukning i jämförelse med en stålstolpe. Den energi som behövs för att producera stolparna tas från miljömärkt vattenkraft eller vindkraft. Då belysningsstolparna bara väger en bråkdel av en traditionell stålstolpe så speglar det av sig på frakterna som blir betydligt lättare och således mer miljövanliga. När stolparna har spelat ut sin roll så kan de återvinnas genom att uthärdat restmaterial omhändertas och mals ner. Restpartier skickas sedan till energiåtervinning och förbränning på godkänd anläggning med avancerad rökgasrening. Restavfallet kan även användas som fyllnadsmaterial. En belysningsstolpe i komposit får därför anses som ett klimatsmart val.