Din kundvagn är tom

HemPark & UtemiljöBelysningBelysningsstolpar

Belysningsstolpar

Våra belysningsstolpar är tillverkade i Sverige och är av komposit. Belysningsstolparna som finns i längderna 3-6m. har en konisk tilltalande design. Stolparna är passar perfekt i den offentliga miljön där det ställs höga krav på design och funktion och hållbarhet. Vanliga ställen för våra lyktstolpar är bostadsområden, parker, parkeringsplatser samt vid gång- och cykelväg. Stolparna smälter bra in i miljön eller kan sticka ut rejält beroende på vilken design du väljer på stolpen.

Fördelar med en stolpe i komposit

Fördelen med att göra en belysningsstolpe, eller lyktstolpe i komposit är att de väger hela 70 procent mindre än vanlig traditionell belysningsstolpe i stål. Fler fördelar är att det inte är strömförande eller rostar. Således behövs dem inte rotmålas för att förhindra rost när hundar kissar på dem. Installationstiden är betydligt lägre då man för hand kan lyfta stolpen ner i fundamentet. 

En designad belysningsstolpe.

Alla belysningsstolpar har en tilltalande konisk design som finns i fyra standardfärger svart, silvergrå, antracitgrå och trafikblå. Vi kan även tillverka stolpar i valfri färg alternativt i valfritt mönster. Då färgen gelcoateras in blir färgbeständigheten  extremt bra och står emot blekning från UV-strålar. Varför inte pigga upp exempelvis lekplatsen med belysningsstolpar i ett roligt mönster.

Ett bra miljöalternativ på belysningsstolpe.

Belysningsstolpar tillverkas inte bara helt utan vattenutsläpp utan även med minimal elektricitetförbrukning i jämförelse med en stålstolpe. Den energi som behövs för att producera stolparna tas från miljömärkt vattenkraft eller vindkraft. Då belysningsstolparna bara väger en bråkdel av en traditionell stålstolpe så speglar det av sig på frakterna som blir betydligt lättare och således mer miljövanliga. När stolparna har spelat ut sin roll så kan de återvinnas genom att uthärdat restmaterial omhändertas och mals ner. Restpartier skickas sedan till energiåtervinning / förbränning på godkänd anläggning med avancerad rökgasrening. Restavfallet kan även användas som fyllnadsmaterial. En belysningsstolpe i komposit får därför anses som ett klimatsmart val. 

 

Montage av lyktstolparna?

Våra lyktstolpar är anpassade för att monteras i prefabricerade betongfundament. Man kan även förankra dem genom platsgjutning i betong och skall då ha ha ett nedstick på  500 mm. under mark. Belysningsstolpen går även att bulta fast. Då använder man tillbehöret fotplatta som limmas in i stolpen vid tillverkning. Luckan på stolpen låses med medföljande Torxskruv (M6).