Din kundvagn är tom

HemPark & UtemiljöCykelställ

Cykelställ

Ett cykelställ i offentliga utemiljöer ska klara av höga påfrestningar och vara designade för att skapa en säker och praktisk cykelparkering. Vi erbjuder bland annat fristående och modulbaserade cykelställ men också ställ som är avsedda för vägg- eller takmontering, vilket passar perfekt i till exempel källarutrymmen. Varmgalvanisering ger dig det bästa skyddet mot rostangrepp. Ytbehandlingen kräver i princip inget underhåll och passar perfekt för cykelställ utomhus. Kontakta gärna oss för mer information.

Underkategorier

Cykelställ i offentlig miljö

Landets kommuner jobbar aktivt på olika sätt för att få fler människor att välja cykeln framför bilen. Trots detta finns det idag stadskärnor som har ett underskott av bra parkeringsmöjligheter för cyklister. Utöver att kunna låsa fast sin cykel behöver man kunna förankra ramen i cykelstället. En annan viktig aspekt är antalet platser. Det har visat sig vara effektivt att sprida ut alternativen för cykelparkering, istället för att samla fler p-platser på samma ställe. Att integrera cykelparkeringar i stadsplaneringen borde vara en självklarhet.

Snedställda och modulbaserade cykelställ

Något som har blivit mycket populärt hos kommuner, butiker, bostadsrättsföreningar och fastighetsägare är modulbaserade cykelställ, som modellerna Cykelställ Spin och Cykelställ Wave. Modulerna köps i par om två cykelplatser och kan göras så långa som det finns behov för. Eftersom de är tillverkade i varmgalvaniserat stål är de mycket stryktåliga och klarar vårt nordiska klimat utan problem. Ett smart alternativ till de väggmonterade och snedställda ställen som annars är vanliga i stadsmiljöer.

Betongcykelställ för upp till 20 cyklar

Ett rejält och robust cykelställ i betong är, utöver sin funktionalitet, ett naturligt och stilfullt inslag i den offentliga stadsmiljön. Vi säljer modeller med plats för 4–7 platser som passar utanför till exempel bostadshus och köpcentrum, men även Cykelställ Kuggen där upp till 20 cyklar kan parkeras. Betongcykelställ tål krävande miljöer och är ett slitstarkt val för den som på ett snyggt och smidigt sätt vill kunna erbjuda cykelparkeringar i offentliga miljöer.

Praktiskt sparkcykelställ för skolor

Ett transportmedel som har haft ett uppsving de senaste åren är sparkcykeln, som finns att köpa både med eller utan motor. För att spara plats och slippa ett myller av sparkcyklar inomhus, hos till exempel skolor och fritidsgårdar, är det praktiskt att kunna erbjuda parkeringsmöjligheter utomhus. Med ett sparkcykelställ kan sju eller nio sparkcyklar parkeras och låsas fast med hjälp av hänglås. En gummilist skyddar styret från repor när sparkcykeln står parkerad.