Din kundvagn är tom

HemPark & UtemiljöCykelställ

Cykelställ

Ett cykelställ i offentliga utemiljöer ska klara av höga påfrestningar och vara designade för att skapa en säker och praktisk cykelparkering. Vi erbjuder bland annat fristående och modulbaserade cykelställ men också ställ som är avsedda för vägg- eller takmontering, vilket passar perfekt i till exempel källarutrymmen. Varmgalvanisering ger dig det bästa skyddet mot rostangrepp. Ytbehandlingen kräver i princip inget underhåll och passar perfekt för cykelställ utomhus. Kontakta gärna oss för mer information.

Underkategorier

Vanliga frågor om cykelställ

Hur låsa fast cykel i cykelställ?

Det bästa sättet att låsa fast cykeln i ett cykelställ är med en godkänd cykelkedja och hänglås. Sätt kedjan runt cykelramen och fäst den i cykelstället eller en fast förankring. Var noga med att inte bara låsa hjulet, då det kan avlägsnas och cykeln kan stjälas.

Vilket cykelställ är bäst?

Det bästa cykelstället beror på dina behov och utrymmet du har tillgängligt. Om du behöver förvara flera cyklar kan ett cykelställ med fem platser vara det bästa valet. Om du vill spara utrymme kan du välja ett väggmonterat cykelställ eller en cykelupphängning i taket.

Hur undviker man att få sin cykel stulen?

Förvara din cykel inomhus i ett cykelställ eller häng upp den i taket. Om du måste förvara den utomhus, använd ett cykelställ med tak och bästa möjliga rostskydd. Sätt också en säkerhetslås på cykeln.

Cykelställ i offentlig miljö

Landets kommuner jobbar aktivt på olika sätt för att få fler människor att välja cykeln framför bilen. Trots detta finns det idag stadskärnor som har ett underskott av bra parkeringsmöjligheter för cyklister. Utöver att kunna låsa fast sin cykel behöver man kunna förankra ramen i cykelstället. En annan viktig aspekt är antalet platser. Det har visat sig vara effektivt att sprida ut alternativen för cykelparkering, istället för att samla fler p-platser på samma ställe. Att integrera cykelparkeringar i stadsplaneringen borde vara en självklarhet.

Snedställda och modulbaserade cykelställ

Något som har blivit mycket populärt hos kommuner, butiker, bostadsrättsföreningar och fastighetsägare är modulbaserade cykelställ, som modellerna Cykelställ Spin och Cykelställ Wave. Modulerna köps i par om två cykelplatser och kan göras så långa som det finns behov för. Eftersom de är tillverkade i varmgalvaniserat stål är de mycket stryktåliga och klarar vårt nordiska klimat utan problem. Ett smart alternativ till de väggmonterade och snedställda ställen som annars är vanliga i stadsmiljöer.

Betongcykelställ för upp till 20 cyklar

Ett rejält och robust cykelställ i betong är, utöver sin funktionalitet, ett naturligt och stilfullt inslag i den offentliga stadsmiljön. Vi säljer modeller med plats för 4–7 platser som passar utanför till exempel bostadshus och köpcentrum, men även Cykelställ Kuggen där upp till 20 cyklar kan parkeras. Betongcykelställ tål krävande miljöer och är ett slitstarkt val för den som på ett snyggt och smidigt sätt vill kunna erbjuda cykelparkeringar i offentliga miljöer.

Praktiskt sparkcykelställ för skolor

Ett transportmedel som har haft ett uppsving de senaste åren är sparkcykeln, som finns att köpa både med eller utan motor. För att spara plats och slippa ett myller av sparkcyklar inomhus, hos till exempel skolor och fritidsgårdar, är det praktiskt att kunna erbjuda parkeringsmöjligheter utomhus. Med ett sparkcykelställ kan sju eller nio sparkcyklar parkeras och låsas fast med hjälp av hänglås. En gummilist skyddar styret från repor när sparkcykeln står parkerad.

Hållbara cykelställ på vägg med tak 

Att mötas av en blöt och kall cykel efter en lång arbets- eller skoldag är inte speciellt roligt. Ett cykelställ med tak tar ingen extra plats i anspråk när det monteras mot en vägg. Läs gärna mer om smarta lösningar på cykelgarage som passar perfekt som praktiska och snygga skydd mot regn och snö. Dessa produkter fungerar lika bra i offentliga miljöer som vid privata företag. Om ni har satt upp ett tak och vill spara extra utrymme kan ni hänga cykelstället längs väggen, en smart lösning om det är begränsat med plats.

Cykelställ med plats för 2, 3, 4, 5 och 6 cyklar

Cykelstället i vårt sortiment finns att köpa i många olika storlekar. Vi har allt ifrån mindre cykelställ som är avsedda för två cyklar till större modeller för upp till sex cyklar. Hur stort cykelställ som krävs varierar beroende på var det ska placeras. Intill en privat fastighet finns helt andra behov än vad det gör om cykelställen ska stå i offentliga miljöer. Gällande materialval erbjuder vi allt från galvaniserad plåt till cykelställ i betong. Samtliga modeller är gjorda för tuffa och krävande utemiljöer.

Vägghängda och hängande cykelställ i förråd

I båda privata och allmänna förrådsutrymmen är det ofta ont om plats, det är mycket prylar som ska samsas på en begränsad yta. Ett sätt att komma till rätta med platsbristen och frigöra mer golvyta är att använda sig av vägghängda cykelställ. Med ett hängande cykelställ som monteras på väggen eller i taket kan cyklarna hänga vertikalt istället för att stå på golvet. Med vägghängda cykelställ skapar ni bättre ordning och reda. Förutom att det sparar plats så slipper ni även att ta in och ut cyklarna ur förrådet varje gång som ni ska plocka fram någonting annat, som förvaras längre in.

Cykelställ som passar både MTB, racer och elcykel

Det inte enbart de klassiska cykelmodellerna som används till vardags. Numera är vanligt att man ser både mountainbikes, racers och elcyklar på cykelbanorna. Det är därför viktigt att cykelställen är funktionella och kan användas av alla cyklister. Om ni har särskilt dyrbara modeller som ni inte vill förvara utomhus, oavsett om det är vid i hemmet eller arbetsplatsen, så kan ett smidigt cykelställ utan problem även monteras på en privat och avgränsad yta, även inomhus.