Din kundvagn är tom

HemLekplats & LekmiljöGungorBabygunga

Babygunga

De flesta barn älskar att gunga, även de allra minsta. När du ska skaffa en ny gunga till ditt barn, vill du förstås att den ska vara både rolig och säker. En barngunga utomhus är ofta en populär aktivitet, som barnen kan ägna timmar åt. Det betyder också att du vill vara säker på att gungan är lika lockande till lek som den är slitstark och hållbar. Uteprodukter har flera typer av gungor för de minsta, så kallade babygungor. När du monterar en gunga är det viktigt att tänka på att den är på rätt höjd från marken och monteras på ett säkert sätt.
 

BEBISGUNGA UTOMHUS

En babygunga kännetecknas av att den har en gungsits som låter även små barn sitta säkert medan de gungar. En bygel är ofta placerad mellan barnets ben och gungkorgen har högre kanter för att förhindra att barnet faller ut. Babygungor för utomhusbruk är ofta tillverkade av hållbar plast eller snyggt trä, båda tåliga material som fungerar lika bra hemma i trädgården som på förskolan eller den offentliga lekplatsen. En babygunga i plast är ofta ett bekvämt alternativ för barnet, då många modeller har stötdämpning som gör att sitsen blir ännu bekvämare. Det är viktigt att babygungan uppfyller alla säkerhetskrav, men även att den monteras på ett sätt som gör att den inte är för högt upp från marken samtidigt som sitsen ska sitta stabilt och inte riskera att tippa åt sidan. Tänk också på att många babygungor har en maxvikt som inte ska överskridas för att inte äventyra säkerheten. Flera modeller av babygungor har också en säkerhetssele eller ett bälte för att ytterligare öka säkerheten. Att montera en babygunga på sin gungställning är ett bra sätt att inbjuda till lek och samspel, då du kan leka med ditt barn samtidigt som du hjälper barnet att uppleva sin första gunga.

BABYGUNGA LEKPLATS

Ingen lekplats är väl komplett utan en gungställning med gungor? För att även de allra minsta ska kunna njuta av tjusningen i att gunga så är en babygunga ett bra och säkert tillskott till lekplatsen, både hemma och i offentliga miljöer. Hos oss kan du hitta babygungor som är godkända för användning både i offentlig miljö, som på lekplatser och förskolegårdar, och i hemmiljö. Vi har barngungor för de små i flera olika utföranden och material. Ett hållbart alternativ är de klassiska babygungorna i plast, som håller länge, har hög säkerhet och är bekväm att gunga i. Plastgungorna finns i flera roliga och lekfulla färger och flera av dem är utrustade med extra säkerhetsrem att fästa runt barnets mage. För extra komfort för de allra minsta kan du välja en babygunga i ergonomisk design som fungerar extra bra för de allra minsta barnen, då designen följer ryggens naturliga kurva. Vill du ha en retrodoftande babygunga i mer klassisk modell kan du välja en babygunga i trä för ett elegant utseende. Alla våra babygungor är tillverkade med slitstyrka och säkerhet i fokus, och uppfyller alla tillämpliga säkerhetskrav. Om du vill veta mer om våra babygungor eller få råd kring montering, kan du kontakta vår kundservice.