Din kundvagn är tom

HemAvfall & ÅtervinningPapperskorgar

Papperskorgar

Strategiskt placerade papperskorgar är ett måste för att hålla rent utomhus i offentliga miljöer. En viktig aspekt är att de behöver vara anpassade för att hantera stora volymer av skräp. I vårt breda sortiment har vi allt ifrån enklare papperskorgar i plast till mer exklusiva varianter i rostfritt stål. Vi har även modeller med inbyggd askkopp. Gemensamt för alla papperskorgar är att de är hållbara och utformade för att tåla påfrestande utemiljöer året runt. Några av våra storsäljare är Papperskorg Tilt och Papperskorg Rosen. Kontakta oss gärna för mer information.

Underkategorier

7%

RABATT
→ 30/11

Stora papperskorgar utomhus

Papperskorgarna i svenska stadsmiljöer brukar vanligtvis ha en kapacitet på 30 liter. Oftast är detta inte tillräckligt för att hantera dagens stora mängd av skräp och sopor. Det leder till överfulla papperskorgar och onödig nedskräpning i offentliga utemiljöer. Mycket skräp kommer från förpackningar som exempelvis pizzakartonger, lattemuggar och snabbmat. För att bättre kunna hantera dagens mängder av skärp rekommenderar vi en investering i stora papperskorgar som har en volym på minst 40 liter.

Vägghängd papperskorg med askkopp

Historiskt sett är det främst fastighetsägare, restauranger och kaféer som har placerat ut askkoppar i offentliga miljöer. På senare tid har även kommunerna börjat inse behovet av askkoppar för att undvika nedskräpning med fimpar. Enligt Håll Sverige Rent slängs en miljard fimpar på marken – varje år. I Stockholm beräknas cirka 65 procent av skräpet på gator och torg vara just fimpar. Vi erbjuder flera papperskorgar med inbyggd askkopp, till exempel Papperskorg Avenue 75L och storsäljaren Papperskorg Tilt.

Rostfritt stål, plåt & plast

Stockholm är en av städerna som har satsat på att minska nedskräpningen de senaste åren. Man har lagt mer resurser på både renhållning och nya papperskorgar.Invånarna måste ges möjlighet att göra sig av med skräpet på rätt sätt. En undersökning från Håll Sverige Rent visar att en av tio kan tänka sig att kasta skräpet på marken om det saknas papperskorg eller om papperskorgen är full. Beroende på vilket behov man har finns det hållbara och rejäla papperskorgar i allt från rostfritt stål och plåt till klassikern Otto i grön plast.

Ökar trygghet & minskar nedskräpning i utemiljö

Flera studier har visat att skräpiga miljöer leder till negativa spiraler med ännu mer nedskräpning. Det kan i sin tur leda till klotter, skadegörelse och en ökad känsla av otrygghet. En allmän uppfattning är att det inte är lika illa att skräpa ner på en plats som redan är stökig och full av skräp. Att som stadsplanerare eller fastighetsägare placera ut många bra papperskorgar på strategiskt utvalda platser kommer med stor sannolikhet att visa sig vara en god investering för framtiden.