Din kundvagn är tom

HemAvfall & ÅtervinningPapperskorgar

Papperskorgar

Strategiskt placerade papperskorgar är ett måste för att hålla rent utomhus i offentliga miljöer. En viktig aspekt är att de behöver vara anpassade för att hantera stora volymer av skräp. I vårt breda sortiment har vi allt ifrån enklare papperskorgar i plast till mer exklusiva varianter i rostfritt stål. Vi har även modeller med inbyggd askkopp. Gemensamt för alla papperskorgar är att de är hållbara och utformade för att tåla påfrestande utemiljöer året runt. Några av våra storsäljare är Papperskorg Tilt och Papperskorg Rosen. Kontakta oss gärna för mer information.

Underkategorier

Vanliga frågor om papperskorgar

Hur ofta töms papperskorgar?

Det beror på var papperskorgen är placerad och hur mycket den används. Papperskorgar på offentliga platser töms oftast dagligen eller flera gånger i veckan. Papperskorgar på mindre trafikerade platser kan tömmas mindre ofta, kanske en gång i veckan eller ännu mer sällan.

Vad är övrigt hushållsavfall?

Övrigt hushållsavfall är det som inte kan återvinnas eller sorteras som matavfall eller brännbart. Det inkluderar saker som trasiga leksaker, glas, porslin eller kläder och kan kastas i en vanlig soptunna eller papperskorg. Farligt avfall, såsom kemikalier, batterier eller elektronik, ska inte kastas bland det övriga hushållsavfallet.

Hur göra rent soptunna?

För att rengöra en soptunna kan du först ta ut sopsäcken och tömma ut eventuella rester som fastnat. Därefter kan du tvätta soptunnan med varmt vatten och diskmedel eller annan rengöringsmedel. Använd gärna en borste eller trasa för att skrubba rent ordentligt. När du är klar med tvätten kan du torka av soptunnan med en trasa eller låta den lufttorka.

Vad räknas som nedskräpning?

Nedskräpning innebär att skräp slängs på platser där det inte hör hemma. Det kan inkludera allt från fimpar, burkar och papper till större föremål som möbler och elektronik. Nedskräpning sker ofta på allmänna platser som parker, gator och torg, men kan även förekomma på privata områden.

Får man ta saker från soptunnor?

Nej, det är inte tillåtet att ta saker från soptunnor. Sopor är avfall och äganderätten till sopor tillhör sophanteringsföretaget eller fastighetsägaren. Dessutom kan det vara farligt att rota runt i soptunnor, eftersom det kan finnas farliga föremål eller material bland soporna.

Stora papperskorgar utomhus

Papperskorgarna i svenska stadsmiljöer brukar vanligtvis ha en kapacitet på 30 liter. Oftast är detta inte tillräckligt för att hantera dagens stora mängd av skräp och sopor. Det leder till överfulla papperskorgar och onödig nedskräpning i offentliga utemiljöer. Mycket skräp kommer från förpackningar som exempelvis pizzakartonger, lattemuggar och snabbmat. För att bättre kunna hantera dagens mängder av skärp rekommenderar vi en investering i stora papperskorgar som har en volym på minst 40 liter.

Vägghängd papperskorg i offentlig miljö

I offentlig miljö är det lätt att skräp hamnar på marken. Skapa smidiga förutsättningar för att enkelt kasta skräp genom att sätta upp en vägghängd papperskorg. Dessa kan med fördel hängas med jämna mellanrum i allmänna utrymmen för att förbipasserande lätt ska kunna använda dem. Papperskorgarna är tillverkade för att hålla för slitsam användning i många år och tåla tuffa tag. De tillverkas i flera olika material som både plåt och plast. Du kan bland annat välja en diskret, mattsvart färg eller något av de mer färgstarka alternativen för att låta papperskorgen ta plats i miljön på ett annat sätt.

Vägghängd papperskorg i rostfritt stål, plåt & plast

Stockholm är en av städerna som har satsat på att minska nedskräpningen de senaste åren. Man har lagt mer resurser på både renhållning och nya papperskorgar.Invånarna måste ges möjlighet att göra sig av med skräpet på rätt sätt. En undersökning från Håll Sverige Rent visar att en av tio kan tänka sig att kasta skräpet på marken om det saknas papperskorg eller om papperskorgen är full. Beroende på vilket behov man har finns det hållbara och rejäla papperskorgar i allt från rostfritt stål och plåt till klassikern Otto i grön plast.

Ökar trygghet & minskar nedskräpning i utemiljö

Flera studier har visat att skräpiga miljöer leder till negativa spiraler med ännu mer nedskräpning. Det kan i sin tur leda till klotter, skadegörelse och en ökad känsla av otrygghet. En allmän uppfattning är att det inte är lika illa att skräpa ner på en plats som redan är stökig och full av skräp. Att som stadsplanerare eller fastighetsägare placera ut många bra papperskorgar på strategiskt utvalda platser kommer med stor sannolikhet att visa sig vara en god investering för framtiden.