Din kundvagn är tom

HemAvfall & ÅtervinningPapperskorgar

Papperskorgar

En papperskorg är ett måste för att hålla rent. I vårt breda sortiment har vi allt från enklare papperskorgar i plast till mer exklusiva varianter i rostfritt stål. Vi har även en modell som kombinerar papperskorg och askkopp. Gemensamt för alla papperskorgar är att de är utformade för tuff, offentlig utemiljö. Några av våra storsäljare är papperskorg Tilt och papperskorg Rosen. Kontakta oss gärna för mer information om våra papperskorgar.

Mer information om papperskorgar

Fler papperskorgar för ökad trygghet

Ett flertal studier visar att skräp föder skräp och leder till en negativ spiral. Nedskräpning leder till bl.a. klotter och skadegörelse som i sin tur kan leda till ökad otrygghet. Den allmänna uppfattningen är att det inte är lika illa att skräpa ner på en plats som redan är nedskräpad. Får det fortsätta utan att något görs respekteras till slut inte platsen och den upplevs som otrygg och osäker. Att som stadsplanerare eller fastighetsägare placera ut många och bra papperskorgar på strategiskt utvalda platser kommer med stor säkerhet visa sig vara en god investering för framtiden.

Stora papperskorgar i stadsmiljö

Papperskorgarna i svenska stadsmiljöer brukar ha en kapacitet på 30 liter. Detta är inte tillräckligt för att hantera dagens skräpmängd och leder till överfulla papperskorgar. Mycket skräp kommer från förpackningar som pizzakartonger och lattemuggar. För offentlig utemiljö rekommenderar vi därför en investering i papperskorgar med en volym på minst 40 liter.

Papperskorg med inbyggd askkopp

Historiskt sett är det mest restauranger, kaféer och fastighetsägare som placerat ut askkoppar, men nu börjar även kommunerna inse behovet av askkoppar i stadsmiljön. Allt fler av de papperskorgar t.ex. Trafikkontoret i Stockholm placerar ut är på ett eller annat sätt försedda med askkoppar. I just Stockholm utgörs 65 procent av skräpet på gator och torg av cigarettfimpar. En av våra nyare papperskorgsmodeller, Papperskorg Avenue 75L med askkopp, är utformad för just detta ändamål och har en kapacitet på hela 70 liter. En av våra storsäljare är Papperskorg Tilt,

Minskad nedskräpning

I t.ex. Stockholm har nedskräpningen minskat de senaste åren, men det beror inte på att folk skräpar ner mindre. Staden har satsat mer på renhållning och nya papperskorgar. Enligt Håll Sverige Rent säger sig en av tio att de kan tänka sig att kasta skräpet på marken om det saknas papperskorg eller om papperskorgen är full. Det måste ges möjlighet att göra sig av med skräpet rätt sätt.