Din kundvagn är tom

HemPark & UtemiljöTak & Taksäkerhet

Tak & Taksäkerhet

Taket har en mycket bärande och skyddande funktion på en fastighet. Som ägare bör du med jämna mellanrum kontrollera så att taket är tätt och förhindrar att väta tränger igenom. Om du skulle råka ut för en fuktskada är det viktigt att den upptäcks så snart som möjligt. Pålitliga och skyddande takpannor i betong ger ett klassiskt utseende på fastigheten, samtidigt som dessa håller vatten borta. Komplettera med ett snörasskydd för att förhindra att snö ramlar ner och orsakar olyckor. Om du vill ha tips och råd för vad du behöver till ditt tak är du varmt välkommen att kontakta oss.

Nya takpannor och nockpannor i betong

Från uppskattade leverantören Mjöbäcksvillan erbjuder vi svarta, gråa och klassiskt tegelröda tak- och nockpannor. När du köper produkter från Mjöbäck är du garanterad hög kvalité och lång hållbarhet i tuffa och krävande utemiljöer. Att byta tak är ett omfattande jobb som kan vara svårt att utföra på egen hand, det är vanligt att man väljer att anlita ett proffs för uppdraget, särskilt med tanke på att risken för fuktskador och dylikt är större om takbytet inte är fackmannamässigt utfört. Förutom att funktionaliteten höjs blir det ett stort lyft utseendemässigt för fastigheten med ett nytt och fräscht tak, det är imponerande hur mycket ett nytt tak kan göra för intrycket.

Montera snörasskydd med tre rör

Det finns regler kring hur och när snörasskydd ska användas och monteras på hus och fastigheter. Utgångspunkten hittar du i ordningslagen, vilken även kompletteras av Boverkets byggregler, BBR.  Snörasskydd ska monteras vid entréer där det finns “särskilda risker för snöras eller fallande is”. Med särskilda risker bedöms ett tak som lutar mer än 18 grader eller befinner sig mer än åtta meter upp i luften. Att montera snörasskydd med tre rör ger ett stabilt och säkert skydd under många år framöver. Denna modell fungerar lika bra på privata som offentliga hus och byggnader.

Öka taksäkerheten med takbrygga och bärläktsteg

Utöver att följa kravet på snörasskydd kan ett tak behövas skottas rent från snö och is. Att få bort mängderna med snö sänker vikten som ligger på taket och det gör att risken för snöras minskar. Ett snöra riskerar att skada både människor och egendom på marken. Med takbrygga och bärläktsteg är det lätt att öka er taksäkerhet och underlätta arbetet för dem som ska skotta rent och underhålla taket. Produkterna är utvecklade för att tåla det tuffa nordiska klimatet. Att montera en takbrygga är väl investerade pengar som ökar säkerheten. Om det finns behov kan ni även montera fler snörasskydd i efterhand, när ni ser hur snömängderna lägger sig på ert tak.

Håll fågelbon borta med fågelband

På tak kan det också finnas behov av att sätta upp fågelband under takpannorna, detta för att hålla borta fåglarna och förhindra att de bygger bon under taket. Monteringen är enkel och det går även att komplettera med nockband som hjälper till att båda täta och skapa ventilation vid takpannorna. Eftersom fågelbanden är tillverkade i plast har de en låg vikt och utsätter inte pannorna för någon extra belastning. De är smidiga att sätta upp och dessa kan även sättas upp i efterhand, om du har ett befintligt tak som är extra utsatt för fåglar och fågelbon. Fågelbanden passar lika bra på privata villor som offentliga byggnader.