Din kundvagn är tom

HemLekplats & LekmiljöUteleksaker

Uteleksaker

Uppmuntra barn till utelek och rörelse med roliga och färgglada uteleksaker. Vi erbjuder stora set som passar perfekt för förskolor och skolor som vill investera i nya leksaker utomhus. De slitstarka produkterna är tillverkade för att klara av de mest krävande förhållanden sett till användning och miljö. Sandleksaker för fantasifull lek i sandlådan, cykelset för livliga rollekar och skottkärror till den lilla fixaren. Kontakta gärna oss om du vill ha mer information om våra uteleksaker.

Underkategorier

Vanliga frågor om uteleksaker

Hur spelar man kubb?

Kubb är en populär utomhuslek som spelas med träblock och käglor. Spelet spelas av två lag med minst två personer i varje lag. För att börja spelet ställs fem käglor på varje sida av planen och en kung i mitten. Lagen turas om att kasta sex kubbar på motståndarens käglor. Om man välter en kägla så placeras den i mitten av planen och blir en hinderkubb. Det är sedan motståndarlagets tur att kasta på hinderkubbarna. När alla käglor på en sida är välta, får man försöka välta kungen för att vinna spelet. Kubb är en rolig utomhusaktivitet som främjar en aktiv livsstil och kan spelas av familjer och vänner tillsammans. Kubb är också en populär uteprodukt och utomhusleksak som kan användas på gräsmattor och i parker.

Vad gillar barn för leksaker utomhus?

Barn kan ha olika preferenser när det gäller utomhusleksaker, men populära leksaker inkluderar ofta sandlådeleksaker, cyklar, sparkcyklar, bollar, vattenleksaker och lekhus. Att leka kurragömma och klättra på klätterställningar eller klätterväggar kan också vara populära utomhuslekar. En annan rolig aktivitet är att spela enkla sportspel som fotboll, badminton eller krocket. Leksaker och aktiviteter som låter barn utforska sin omgivning och upptäcka nya saker kan också vara extra spännande för dem att leka med utomhus. När barn får leka och utforska utomhus med familj och vänner skapas det också möjlighet att bygga upp samarbetsförmågor och stärka relationer.

Vilka leksaker är populärast utomhus?

Populära leksaker för utomhusaktiviteter inkluderar trampbilar och gåbilar som ger barnen möjlighet att röra sig och ha kul samtidigt. Sandlådeleksaker som skop- och spadarset är också populära för att skapa sandkakor och bygga slott i sandlådan. Vattenleksaker som vattenpistoler och poolleksaker kan också vara populära under sommardagar. För vinteraktiviteter kan pulkor och skridskor vara populära val för barn. Klätterställningar och gungor är också populära leksaker för barn att leka på utomhus.

Vad är steggolf?

Steggolf är en rolig utomhusaktivitet som liknar golf. Spelet spelas på en plan yta, till exempel en gräsmatta eller park, och det kräver en serie klubbor och bollar. Målet är att slå bollen från en startposition till ett mål (vanligtvis en markering på marken) med så få slag som möjligt. Spelare måste navigera runt hinder som träd, buskar eller stenar på vägen till målet. Steggolf är en populär aktivitet för både barn och vuxna, och det kan spelas på olika nivåer av skicklighet. Steggolfprodukter i trä kan köpas från specialiserade butiker som uteprodukter.se, som erbjuder högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser. Steggolf är en utmärkt aktivitet för familjer, par och grupper av vänner, och det ger en chans att ha kul utomhus samtidigt som man förbättrar sin träffsäkerhet och motoriska färdigheter.

Hur spelar man krocket?

För att spela krocket, ställer du upp målstängerna och portarna på en plan yta i en bestämd ordning. Sedan ska varje spelare träffa bollen genom portarna med sin klubba i en viss ordning, tills alla bollar har träffat alla portar.

Hur sätter man upp krocket?

Börja med att ställa upp målstolparna i en rektangel eller kvadratisk formation, med målen på varje ände av rektangeln och portarna placerade längs sidorna. Placera bollarna på marken i mitten av planen. Sedan ska varje spelare använda klubborna för att träffa bollen genom portarna i rätt ordning, tills du når målstolpen.

Hur spelar man yatzy?

Det finns 15 olika kombinationer att välja mellan, och varje kombination ger olika poäng. De olika kombinationerna inkluderar att få höga, låga eller likadana nummer på tärningarna, att få en följd av nummer, att få två, tre, fyra eller fem likadana nummer, eller att få en full straight eller en yatzy (alla fem tärningar är likadana). Yatzy kan spelas både inomhus och utomhus och det finns också gigantiska utomhusyatzy-uppsättningar som passar för spel utomhus med familj och vänner.

Hur räknar man poäng i yatzy?

När du har valt en kombination och beräknat poängen, markerar du den på din poängpappersblocket. Spelet fortsätter med att du kastar tärningarna igen och väljer en annan kombination att använda för poängberäkning. När alla kombinationer har använts och alla poäng har räknats ihop, vinner den spelare som har högst poäng. Yatzy kan spelas både inomhus och utomhus och det finns också gigantiska utomhusyatzy-uppsättningar som passar för spel utomhus med familj och vänner.

Hur mycket poäng ska man ha i yatzy?

När alla kombinationer har använts och alla poäng har räknats ihop, vinner den spelare som har högst poäng. Det finns ingen specifik poängsumma som spelarna måste uppnå, eftersom spelet är utformat så att det kan spelas över olika antal omgångar och med olika antal spelare.

Roliga uteleksaker för barn

Barn på förskolor och skolor tillbringar dagligen många timmar utomhus på gården. Att ha spännande uteleksaker som exempelvis sandset, grävskopor och cyklar gör det ännu mer lockande att gå ut. Leksakerna tål tuff användning året runt, oavsett om solen skiner på varma sommardagar eller när det blir riktigt kallt och fruset på vintern. Hos oss på Uteprodukter handlar både privatpersoner, företag och kommunala verksamheter. Med tanke på storleken på våra sandset är det ett utmärkt val för till exempel en förskola som vill investera i nya uteleksaker.

Cyklar och trehjulingar till förskola

Att röra sig med fart på en cykel är en uppskattad lek. Vi erbjuder cyklar och trehjulingar som är anpassade för intensiva lekar på förskolor och skolor. Cyklarna är stadiga och kan användas även av små barn. Det roliga cykelsetet Circleline passar barnens rollek inom blåljusyrken och de kan leka brandman, polis och ambulans med anpassade cyklar. Barncyklarna är tillverkade i rostskyddat och pulverlackerat stål, detta för att ge produkterna så lång hållbarhet som möjligt. Om det skulle bli en repa i lacken på cykeln bör man använda ett rostskydd för att inte rosten ska sprida sig.  

Populära barnskottkärror från Hörby bruk

Klassiska tillverkaren Hörby Bruk har en lång historia av att skapa omtyckta och efterfrågade uteleksaker. De kanske är mest kända för sina gungor, men i det breda sortimentet finns även barnskottkärror för de allra minsta trädgårdsmästarna. Kärrorna är i plåt och fungerar utmärkt för att transportera jord, grus, vatten, snö och mycket annat. Skottkärrorna finns i flera olika färger och maxlasten är 20 kilo. Med dessa barnskottkärror får barnen möjlighet att hjälpa till med trädgårdssysslor på deras egna villkor, men kärrorna passar minst lika bra till alla möjliga olika lekar.

Sandset och cykelset till barn

Våra set med uteleksaker finns i flera storlekar, beroende på hur mycket som ni behöver. Sandleksakerna finns i set från 46 till 129 delar. I samtliga sandset ingår spadar, krattor, skopor, former och massor av roliga tillbehör. Allt som behövs för många, roliga timmar av lek i sandlådan. Vi erbjuder även prisvärda cykelset med utmärkta barncyklar av hög kvalité. Tidlösa modeller där barnen kan turas om att skjutsa varandra och det ingår även en släpkärra. Cyklarna bidrar både till fantasifulla lekar och mycket rörelse och aktivitet. Vi kan garantera att barnen uppskattar de nya uteleksakerna!