Din kundvagn är tom

HemLekplats & LekmiljöGungorKompisgunga

Kompisgunga

Barn i alla åldrar älskar att gunga utomhus, och vad är väl roligare än att uppleva farten och tjusningen i att flyga fram genom luften i en gunga tillsammans med andra? Med kompisgungor kan barnen gunga tillsammans, ett härligt sätt att leka och umgås, samtidigt som barnen får lära sig både samarbete och samspel med andra barn. Kompisgungan finns i flera varianter, varav den vanligaste är en rund gunga som fungerar för flera barn men som också kan användas individuellt. Hos Uteprodukter hittar du kompisgungor för både offentliga miljöer och hemmaträdgården, både med och utan tillhörande gungställning. Alla våra gungor är av hög kvalitet som tål användning både på skolgårdar och lekplatser, men också hemma på gräsmattan.

Vanliga frågor om kompisgunga

Vad är en kompisgunga?

En kompisgunga är en rund trägunga som är större än en vanlig gunga och som är utformad för flera personer att gunga på samtidigt. Kompisgungor finns i olika storlekar och kan hängas upp på en ställning eller en trädgren. Det finns även kompisgungor som har en ställning och som kan stå på marken. En populär variant är en kompisgunga med fågelbo som är dekorerad som ett fågelbo och som kan köpas färdig eller byggas själv. Kompisgungor är populära både på offentliga platser och i trädgårdar och kan köpas online eller i en leksaksaffär.

KOMPISGUNGA STOR

En variant av den så kallade kompisgungan är fågelbogungan, en rund gunga som ibland också kallas kinagunga. Fågelbogungan har blivit populär tack vare att den har plats för att flera barn ska kunna gunga samtidigt på ett säkert sätt, men också för att den är utmärkt att använda för ett barn som vill kunna ligga ner och gunga. Fågelbogungan är dessutom anpassad för att fungera för barn med funktionshinder. För att göra kompisgungan ännu mer tillgänglighetsanpassad, kan du välja en gungställning som gör det möjligt även för barn med fysiska funktionshinder att använda gungan. Sitsen är tillverkad av hållbar repring och gungan är förstärkt med stålwire och kedjor för extra säkerhet och hållbarhet. Denna variant av rund kompisgunga finns i flera storlekar för att passa olika storlekar på gungställningar. I vårt sortiment hittar du runda kompisgungor både med och utan gungställning. Om man vill montera en kompisgunga tillsammans med andra gungor, så bör man dock välja en större ställning som rymmer detta. Kompisgungor med sits i nät eller rep finns också med hål i mitten, vilket gör det möjligt att sitta med ryggen utåt när man gungar tillsammans. Det finns också runda gungor i hel plats, som är ett extra hållbart alternativ om du letar efter en kompisgunga som ska hålla länge.


KOMPISGUNGA MED STÄLLNING

Även om den runda kompisgungan med plats för flera är den mest välkända modellen, så finns kompisgungor även i andra utföranden. Om du vill att dina barn ska kunna gunga tillsammans även när de är små, så finns modeller som gör det möjligt för två barn att gunga ansikte mot ansikte, där den ena sitsen är en gungsits med bygel, och den andra delen en vanlig gungbräda som även håller för en vuxen. Perfekt när du vill kunna gunga tillsammans med ditt barn, eller om barnet har äldre syskon som vill vara med i leken. Det finns också modeller som är avlånga och därmed både rymmer två barn och ett liggande barn om man vill njuta av gungan själv. Alla våra gungor finns i flera storlekar och roliga färger, och är självklart både testade och godkända för att kunna användas offentligt såväl som hemma. Oavsett om du har en gungställning med plats för flera gungor, och vill komplettera med en rund gunga för flera barn, eller om du vill köpa en komplett kompisgunga med ställning, så har vi på Uteprodukter det du söker.