Din kundvagn är tom

HemPark & UtemiljöUterum & Terrasstak

Uterum & Terrasstak

Skapa en mysig oas att umgås i. Ett uterum är lika användbart under svala vårkvällar som när regnet smattrar mot taket eller höstkylan drar in. Om du väljer att isolera uterummet blir det också en vinterträdgård som fungerar året runt. Ett inglasat uterum förlänger säsongen avsevärt och ni får utökade möjligheter till socialt umgänge med vänner och familj. Eller varför inte egentid med en bok eller någon hobby? Hos oss på Uteprodukter.se finns ett brett sortiment av olika uterum och terrasstak att välja mellan, allt från inglasade varianter till tak som skapar ett utomhusrum på altanen eller uteplatsen. Varmt välkommen att kontakta oss för mer information, vi hjälper dig gärna.

Underkategorier

Bygg inglasat uterum med skjutdörrar

Ett uterum med pulpettak är lättskött även under vintertid. Detta eftersom lutningen på taket gör att snön lätt kan glida av utav egen kraft. Förvandla din altan med ett användbart uterum med skjutdörrar i vacker design. Under varma sommardagar kan ni öppna upp dörrarna för att skapa en svalare känsla, och det blir mer av ett utomhusrum. När det är kyligare behåller uterummet en behaglig temperatur och tack vare alla glaspartier värms det snabbt upp när solen visar sig lite. Ni kommer inte ångra er investering i ett extra rum att trivas och umgås i. Om ni vinterbonar rummet till en vinterträdgård går det även att använda året runt. 

Köp vinterträdgård med glastak

Våra uterum har ramar i aluminium och tål de påfrestande utemiljöer som det nordiska klimatet innebär. En vinterträdgård, ett uterum som är isolerat, blir ett mysigt rum för hela familj och upplevs ofta som ett extra rum i hemmet. Detta är dessutom en investering i bostaden som ökar dess värde över tid. Ni har också möjlighet att exempelvis fortsätta odla blommor och andra växter under vintern och har du gröna fingrar öppnar det upp för helt nya möjligheter med din odling. Uterummet levereras kompletta med sockel är är enkla att montera. Eftersom dörrarna är förmonterade behöver ni inte gå upp på taket vid installationen. Akrylväggsystemet är smidigt att göra rent och passar perfekt med alla möjliga hustyper och utomhusmiljöer.

Terrasstak i aluminium med lutning

Med hjälp av ett terrasstak kan ni med små medel skapa en väldigt trevlig uteplats, ett utomhusrum där ni kan umgås och njuta tillsammans. Detta är perfekt om ni har mycket sol, med terrasstaket skapar ni en plats där ni kan pusta ut i skuggan och slippa solens heta strålar under varma sommardagar. Taket skapar en perfekt plats för uteservering, födelsedagsfester och andra tillställningar. Det kan även användas som carport, vid en entré, eller solskydd över exempelvis cyklar och utemöbler.  Tänk på att ett större tak kan kräva att du ansöker om bygglov innan, kontrollera med din kommun vilka regler som gäller där du bor.

Bygglov och regler – vad gäller för uterum?

Grundregeln säger att du får bygga ett uterum på maximalt 15 kvadratmeter och väggmonterat med fastigheten utan att behöva ansöka om ett bygglov. Dock krävs det alltid en anmälan till kommunen. Det är även bra om du pratar med dina grannar i förväg, om inte annat för grannsämjan och slippa onödigt tjafs senare, när uterummet redan är på plats. Vilka regler för bygglov som gäller beroende på om det är vinterträdgård, terrasstak eller någon övrig variant kan variera beroende på vilken kommun som du bor i. Det kan finnas lokala avvikelser som du måste ta hänsyn till. Det är därför rekommenderat att det första steget i planerna kring ett nytt uterum är att ta ett samtal med din kommun. Där får du reda på vad som gäller och vad ni behöver tänka på. Efter att du har fått klartecken är det bara att sätta igång. Välj ett av våra praktiska, lättmonterade och fina uterum, du kommer inte att ångra dig!