Din kundvagn är tom

HemFlaggstänger & Tillbehör

Flaggstänger & Tillbehör

Våra svensktillverkade flaggstänger håller högsta kvalitet med noga utvalda detaljer. Markdelen, som håller flaggstången på plats, är 100 % varmförzinkad och flaggstångskulan är roterbar vilket förhindrar flaggan att sno sig runt flaggstången. När du köper en flaggstång av oss ingår alltid svensk flagga och vimpel samt gratis frakt till önskad adress. Dessutom ger vi 15 års garanti på våra flaggstänger. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om våra flaggstänger.

Underkategorier

22%

RABATT
→ 30/4

Vad ska man tänka på när man ska köpa en flaggstång

När man ska köpa en flaggstång är det viktigt att välja en med hög kvalitet då den ska pryda sin plats för väldigt lång tid framöver. Därför tillverkas alla våra flaggstänger av yrkeskunnigt folk med stor erfarenhet i Sverige. Det är också viktigt att titta på vad som ingår när du köper din flaggstång. Vi levererar alltid en flaggstång komplett med 15 års garanti, varmförzinkad markdel med gångjärnsfäste, roterbar flaggstångskula i guld, flagglina, plastclips, knape, monteringsanvisning, svensk flagga i anpassad storlek och svensk vimpel i anpassad storlek.

Fördelar med en glasfiberflaggstång

Fördelen med en flaggstång i glasfiber är att du slipper att skrapa och måla den som det krävdes förr med flaggstänger i trä. Istället fäller du den enkelt med det fällbara gångjärnsfästet och tvättar den med varmt vatten och såpa vilket gör den högblank och fin. Färgen håller sig vit över tiden då den uv-beständig. Vikten på den är låg i förhållande till en flaggstång i stål eller trä. Idag är det därför vanligt att man väljer en glasfiberflaggstång med alla fördelar det innebär och den underhållsfrihet som det ger.

Hur får jag hem min flaggstång?

När du beställer en flaggstång av uteprodukter.se så ser vi till att den levereras hem fraktfritt till den adress du önskar oavsett var i Sverige du bor. Transportören tar kontakt med dig för att höra vart du vill att vi lägger av flaggstången. Du kan vara hemma och ta emot den eller inte det väljer du själv. Men vi vill gärna kunna ringa och avisera att vi kommer och få hjälp med eventuell vägbeskrivning. Att lyfta av flaggstången och lägga den på din tomt gör vi enkelt då den har en mycket fördelaktig vikt vilket önskar förenklar installationen.

Hur lång flaggstång ska jag köpa?

När du köper en flaggstång till ditt hus ska du utgå från huset höjd till nock. Vi rekommenderar att flaggstången ska vara en tredjedel högre än huset den står bredvid eller sticka minst tre till fyra meter över husets nock.

För att ge ett exempel så bör du som har ett hus som är åtta meter till nock köpa en flaggstång som är tolv meter. En annan tumregel kan vara att enplanshus ofta kan ha en nio meter alternativt tio meter lång flaggstång och en och en halv plans hus bör ha minst en tolv meter lång flaggstång. Det är viktigt att tänka på eventuella nivå skillnader mellan huset och flaggstångens placering.

Vilken storlek ska jag ha på min flagga och vimpel?

Hos oss behöver du inte fundera på att välja vilken storlek du ska ha på din svenska flagga och vimpel till din nya flaggstång. Vi bjuder alltid på det när du beställer din flaggstång hos oss utan det räcker att mäta husets höjd till nock och sedan följa våra råd angående flaggstångens längd så skickar vi med flagga och vimpel gratis i rätt storlek.

Hur monterar jag en flaggstång?

Till varje flaggstång får man en tydlig monteringsanvisning. Den kan du också finna här på vår hemsida inne på den flaggstång du väljer, om du vill förbereda gropen där markfästet till flaggstången ska gjutas i förväg. Storleken på gropen styrs av längden på den flaggstång som du väljer.