Din kundvagn är tom

HemFlaggstänger & Tillbehör

Flaggstänger & Tillbehör

Våra svensktillverkade flaggstänger håller högsta kvalitet och har noga utvalda detaljer. Markdelen är 100 procent varmförzinkad och flaggstångskulan är roterbar, vilket hindrar flaggan från att sno sig runt flaggstången. Vid köp av populära Flaggstång Original ingår alltid svensk flagga, vimpel och gratis frakt. Dessutom får du hela 15 års garanti på våra flaggstänger. Kontakta oss gärna om du vill veta mer.

Underkategorier

Vanliga frågor om flaggor & vimplar

Kan man fälla en flaggstång själv?

Ja, det går att fälla en flaggstång själv, men det är viktigt att man gör det på rätt sätt och med rätt utrustning för att undvika skador på sig själv eller flaggstången. En flaggstång som är 12 meter eller högre bör fällas av två personer.

Hur tung är en flaggstång?

Vikten på en flaggstång varierar beroende på vilket material som används, längden på stången och hur mycket tillbehör som monteras på den. Vår Flaggstång Original på 10 meter väger 41 kg.

Hur lång flaggstång ska man ha?

En flaggstång bör vara tillräckligt hög så att flaggan kan ses väl. Generellt rekommenderar vi att en tredjedel eller 3–4 meter av flaggstången ska skjuta upp över anslutande byggnad.

Att tänka på när du köper flaggstång

En flaggstång ska pryda sin plats under en väldigt lång tid framöver, därför att det viktigt att välja en stång av hög kvalitet. Alla flaggstänger som vi erbjuder tillverkas av yrkeskunnigt folk med stor erfarenhet i Sverige. När du handlar av oss ingår allt du behöver – varmförzinkad markdel med gångjärnsfäste, roterbar flaggstångskula i guld, flagglina, plastclips, knape samt en svensk flagga och en svensk vimpel i anpassad storlek, beroende på vilken höjd din nya flaggstång har

Hur hög flaggstång ska jag köpa?

När du väljer vilken höjd på flaggstången som passar dig ska du utgå från husets höjd till nock. Vi rekommenderar att flaggstången antingen ska vara en tredjedel högre än huset den står bredvid eller vara minst tre till fyra meter över husets nock. Exempelvis bör ett hus som är åtta meter högt till nock ha en flaggstång som är tolv meter. En annan tumregel är att enplanshus ofta bör ha en stång som är nio eller tio meter. Kom också ihåg att tänka på eventuella nivåskillnader mellan huset och flaggstångens placering.

Fördelar med flaggstång i glasfiber

En flaggstång i trä kräver underhåll. Om du har en flaggstång i glasfiber slipper du arbetet med att skrapa och måla. Istället fäller du enkelt ner den med gångjärnsfästet och tvättar den med varmt vatten och såpa – det räcker för att göra stången blank och fin. Eftersom färgen är uv-beständig håller den sig vit över tid. Jämfört med stänger av stål och trä är vikten på en glasfiberstång låg. Underhållsfriheten och dess övriga fördelar har gjort glasfiberstänger till det mest populära valet idag.

Montering och fundament till flaggstång

När du köper en flaggstång får du med en tydlig monteringsanvisning till hur du får den på plats. Den kan du även hitta på vår hemsida. Med hjälp av instruktionen kan du förbereda gropen där markfästet till flaggstången ska gjutas. Storleken på gropen styrs av vilken längd du har valt på din flaggstång. Frakten är kostnadsfri och vi kan leverera till dig även om du inte är hemma. Den fördelaktiga vikten på stången gör att vi enkelt kan lyfta av den och lägga på önskad plats på tomten.

SundaHus

Alla våra flaggstänger är granskade och godkända genom SundaHus miljödata.