Din kundvagn är tom

HemBrf & TrapphusFastighetsboxar

Fastighetsboxar

Under kategorin Fastighetsboxar har vi ett stort utbud av fastighetsboxar anpassade för alla typer av fastigheter och plånböcker. Alla våra Fastighetsboxar uppfyller kraven och riktlinjer enligt SS-EN 13724 och är P-märkning för inomhusmontage i Säkerhetsklass 2 enligt gällande certifieringsregler för fastighetsboxar. Oavsett om du vill ha en prisvärd fastighetsbox eller en exklusiv i ek så har vi alternativet. Kontakta oss gärna för mer information om våra fastighetsboxar.

I äldre fastigheter är det ofta ont om plats i trapphusen. Detta har vi givetvis tagit hänsyn till i vårt modellprogram. Hos oss finner du fastighetsboxar som är designade för att passa i alla typer av trapphus och alla smaker. Alla våra vanligaste boxar är säkerhetsklassade som standard, vilket är unikt och skapar en trygghet.

Nya regler vid utdelning av post i Sverige

Post & Telestyrelsen har tagit ett beslut gällande alla flerfamiljsfastigheter och det är att dem skall vara försedda med fastighetsboxar.

Att tänka på innan du beställer en fastighetsbox

Hur stor öppnings skall vi ha? Idag är får man ha en öppning i boxluckorna på mellan 10 – 25 mm. En del föredra så liten öppning som möjligt för att undvika risken för att något blir stulet ur boxen. Andra föredrar en större öppning då man skall kunna få in större paket i boxen. Det är därför till stor fördel om man själv kan få bestämma storlek på öppningen.

Kan man få klaff på luckorna? Det finns många fördelar med att ha en klaff på sin box. Den fungerar som ett som ett bra brandskydd då det nästan blir omöjligt att tända eld i boxen. Klaffen gör det mycket svårare att stjäla något ur boxen, samt förhindrar insyn. Lågprisvarianter av boxar  har i stort sett aldrig några klaffar.

Kan man få olika hängning på luckorna? De flesta tillverkare av postoxar har endast luckor hängda i sidan. Denna innebär tyvärr mycket underhåll då de ofta går sönder. I lbland kan det finnas olika anledningar till att luckan måste öppnas åt höger eller vänster sida, eller om så krävs nedåt. I dessa fall skall man enkelt kunna byta till en sådan lucka. Det ska alltså gå på ett smidigt sätt att växla mellan olika hängning på luckorna.

Kan man växla mellan enkel och dubbelnamn på boxarna? Postboxar som endast har enkelmärkning har en slits i luckan vilket innebär att man ser namnet rakt igenom. Namnet sitter således på en kant som sticker upp eller ned inne i boxen. Beställer man en box där brevbäraren vid enkelmärkning läser på insidan av huvuddörren, slipper de boende kanter inne i sitt fack. Fördelen är att man som fastighetsägare kan övergå till dubbelmärkning vid problem av uthyrning i andra hand. Det finns nämligen ingen annan än fastighetsägaren som kan ändra namnet inne i boxen.Det innebär att fastighetsägaren bestämmer vem som sätter sitt namn på boxen.

Är fastighetsboxen inbrottsklassad eller säkerhetsklassad? För att få en box säkerhetsklassad enligt klass 1 eller 2 krävs inte mycket. Ett enkelt hållbarhetstest och 500 nyckelkombinationer räcker för Säkerhetsklass 2. För att boxen ska bli Inbrottsklassad krävs att den klarar ett faktiskt inbrottsförsök. Ju högre klass, desto tuffare test. Detta testas hos Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Vår rekommendation: Välj en inbrottsklassad box!

Samma nyckel som till lägenheten?

Det kan vara bekvämt för de boende att lägenhetsnyckeln passar i boxen. Man beställer då industricylindrar i fastighetens befintliga låssystem hos den lokala låssmeden. Det är viktigt att kontrollera från början, dels att de nya cylindrarna passar i boxen samt att man inte behöver kosta på nya detaljer, som låsreglar m.m. Kosta inte på dyra låsdetaljer till boxen i onödan.

Finns boxarna att få i olika kvalitet?

Ibland räcker det att välja boxar av en lågprisvariant, men långt ifrån alltid. Om boxarna endast finns att få i en basvariant är det inte säkert att den stämmer med dina behov om några år. En premiumvariant kräver något större investering, men är oftast mycket mera genomtänkt och anpassad för att fungera över längre tid.