Din kundvagn är tom

HemPark & UtemiljöPlanteringPlanteringskärl

Planteringskärl

Vi har ett brett sortiment av planteringskärl för utomhusbruk. De finns många material att välja på som exempelvis trä, glasfiber och betong. Alla har sina fördelar beroende på vilket behov du har och passar oavsett om du vill ha något modernt eller mer rustikt. Du kan få kärlen i olika design – runda, fyrkantiga och rektangulära för att nämna de mest populära. Våra kärl lämpar sig i de tuffaste miljöerna, både offentliga och privata, samtidigt som de är vackra att se på. Kontakta oss gärna om ni vill veta mer om våra planteringskärl.

Planteringskärl i betong, glasfiber, plast och trä

Våra planteringskärl kan fås i en mängd olika material, det är ditt behov och användningsområde som avgör. Ett kärl i betong har väldigt god hållbarhet och materialet gör dem tunga, svårflyttade och säkra mot vandalism. Glasfiber gör kärlen lätta, smidiga och även underhållsfria. Stål är tyngre än glasfiber och ger planteringskärlet en speciell karaktär. De stora planteringskärlen passar perfekt i såväl offentlig som privat miljö utomhus. Många av modellerna kan användas antingen enskilt eller i kombination med andra kärl för att skapa en trevlig utemiljö.

Stora betongkrukor utomhus 

Betongkruka är ett annat ord för planteringskärl. Som man hör på namnet så är krukan i betong, vilket gör den väldigt tålig och robust mot det svenska vädret året om. Utekrukorna går att få i olika utförande, vanligast är det med runda eller fyrkantiga betongkrukor. Ett antal betongkrukor för utomhusbruk kan verkligen få en trädgård, en entré eller en park att leva upp. Du kan också förbättra utemiljön vid ett företag, i bostadsområden, utanför köpcentrum och i andra offentliga miljöer. 

Hög och stor blomlåda på ben i trä eller plåt

En blomlåda utomhus i stilren design passar lika bra i en privat trädgård eller på en uteplats som i offentlig miljö. Vi har stora blomlådor i trä och plåt, på eller utan ben, som tål tuffa påfrestningar. Allt material är underhållsfritt. Ett planteringskärl eller en blomlåda kan också fungera alldeles utmärkt som ett farthinder alternativt en markering om att man inte för köra in med bil. Detta skapar både en trevlig miljö i det offentliga rummet samtidigt som kärlet eller blomlådan fyller en funktion. För att underlätta smidiga transporter är de flesta av våra planteringskärl utrustade med lyftöglor.

Urna i gjutjärn och ektunna för trädgård

Två smakfulla alternativ till utsmyckning av utemiljön är urnor på fot i gjutjärn och ektunnor. Till exempel har vi den klassiska modellen Gustaviansk urna, rostskyddad och täckmålad i svart. Urnans dräneringshål kan också användas för fastlåsning. Vi erbjuder även svensktillverkade ektunnor av 20 millimeter ek av hög kvalitet. Tunnan fungerar bra för antingen plantering eller som en bevattningstank för uppsamling av regnvatten. Ektunnorna kan fås i storlek från 45 x 33 centimeter upp till 110 x 85 centimeter.