Din kundvagn är tom

HemAvfall & ÅtervinningPapperskorgarPapperskorg med askkopp

Papperskorg med askkopp

För att hålla rent och snyggt runt omkring er behöver det finnas bra möjligheter för att kasta skräp och fimpar. En papperskorg med askkopp innehåller båda lösningarna i ett och kan monteras som vägghängd eller stående på fot. Detta passar utmärkt på allmänna ytor där ni vill undvika fimpar på marken. Välj mellan flera olika storlekar, material och färger för att hitta den produkt som passar er bäst. Vill ni ha tips och råd är ni varmt välkomna att kontakta oss.

Papperskorg med askkopp

Historiskt sett är det främst fastighetsägare, restauranger och kaféer som har placerat ut askkoppar i offentliga miljöer. På senare tid har även kommunerna börjat inse behovet av askkoppar för att undvika nedskräpning med fimpar. Enligt Håll Sverige Rent slängs en miljard fimpar på marken – varje år. I Stockholm beräknas cirka 65 procent av skräpet på gator och torg vara just fimpar. Vi erbjuder flera papperskorgar med inbyggd askkopp, till exempel Papperskorg Avenue 75L och storsäljaren Papperskorg Tilt.

Rökning på allmänna platser – detta gäller

Vid rökning på allmän plats gäller det att ha koll på lagen. Framförallt gäller det platser där det är förbjudet att röka på. Du får inte röka på:

  • Uteserveringar, till exempel vid restauranger och caféer.
  • Lekplatser avsedd för allmänheten.
  • Områden utomhus som ligger i anslutning till kollektivtrafik, som perronger och busshållplatser.
  • Platser utomhus som är inhägnade och avsedd för att utöva idrott.
  • Entre?er till platser som allmänheten har tillgång till, till exempel mataffärer och sjukhus.

Lagen reglerar inte hur långt bort rökaren behöver stå, vilket gör att det handlar mycket om sunt förnuft och att visa hänsyn till sina medmänniskor.

Skapa snygga offentliga rökrutor 

Gör det lättare för rökare att göra rätt genom att skapa rökrutor i närheten de entréer och ytor som omfattas av rökförbudet. Sätt upp en skylt, markera en ruta och placera papperskorgen med askkopp där. Genom att göra det enkelt och tydligt minskar också risken att rökare kastar fimpar på marken. Samtidigt skapar du möjligheten för dem att röka utan att det blir alldeles i anslutning till entrén eller det förbjudna området. Kombinera gärna rökrutan med möjligheten att sitta ner en stund, hos oss hittar du bland annat ett stort utbud av parkbänkar.

Papperskorg med askfat

Från oss kan ni handla allt som behövs för att skapa en bra rökruta. Här hittar ni papperskorg med askfat och många andra tillbehör. Allt levereras snabbt och alltid med gratis frakt. Samtliga papperskorgar med askkopp är tillverkade för att klara av de tuffaste offentliga miljöer utomhus i det nordiska klimatet. Papperskorg med askfat gör det lätt att hålla rent och städat vid rökning på allmänna platser. I papperskorgen placeras en soppåse för enkel tömning. En separat del avsedd för fimpar minskar risken för att det tar eld och uppstår bränder i papperskorgen.