Din kundvagn är tom

HemPark & UtemiljöJulgransfötter

Julgransfötter

Säkerställ att julgranen står stadigt med kraftiga julgransfötter från oss på Uteprodukter. Här finns julgransfötter som kan användas i offentliga sammanhang som exempelvis på stadens torg. Produkterna är byggda för att klara av rejäla granar och håller i alla väder. Sortimentet har julgransfötter för olika dimensioner och flera modeller kan justeras i olika steg. Vid frågor om produkter är ni alltid välkommen att kontakta oss på telefonnummer 020-105050 eller skriva direkt via formuläret.

Vi har julgransfötter för att prydda innergårdar eller torg i stadsmiljö med julgranar. Fötterna levereras tillsammans med lock för att öka säkerheten och skydda foten när den inte används. 

Att tänka på vid montering:

Våra julgransfötter gjuts fast för bra och lång hållbarhet. Tänk även på att dränering är viktigt vid montering av julgransfötter för att inte riskera vattenfyllningar och på så sätt ta bort risken för fastfrysning.

Köp julgransfot för offentlig miljö

En julgransfot utomhus behöver klara av stor belastning. För offentlig miljö finns en modell som klarar av stammar upp till 550 mm. Avsedda för att gjutas ned i marken vilket gör att julgranen står riktigt stadigt i alla väder. Sprid glädje under de mörkaste månaderna med en vacker julbelysning som blir en stämningshöjare. Under de månader som julgransfoten utomhus inte används finns ett medföljande lock för ökad säkerhet. Julgransfoten kan med fördel också användas till exempelvis björkträd till midsommar vilket gör att den har flera användningsområden.

Stor julgransfot i järn och metall

Investera i en julgransfot som kräver minimalt med underhåll. Järn och metall är material som klarar av tuffa miljöer och ställer krav på minimalt med underhåll. Underhåll som att smörja gängor efter användning för att minska risken för rostangrepp. Dräneringshål rekommenderas i botten så att julgransfoten inte blir vattenfylld. Som tillval finns en elplint att köpa till som är utrustad med kopplingsdosa för att lättare hantera belysning. Varje produkt har en tydlig beskrivning gällande mått, vikt och övriga egenskaper som exempelvis möjliga tillval.

Säker montering av julgran utomhus

Sätt alltid säkerheten i främsta rummet oavsett om det är en privat innergård eller ett allmänt torg. Välj julgransfötter som är tillverkade i hållbart material med mycket tyngd. En julgransfot i metall klarar av att låsa fast stammen så att trädet står stadigt även vid blåst och snöfall. Varmförzinkad plåt kommer att hålla stammen rak och säkerställa att julgranen står stadigt utomhus. Läs alltid medföljande monteringsanvisningar för att säkerställa att produkten alltid används på ett korrekt sätt för att kunna garantera säkerheten i varje steg.

Passar för större julgranar på torg, innergårdar och i stadsmiljö

Det finns många platser som lämpar sig extra bra för en stor och vacker julgran. Torg, innergårdar och annan stadsmiljö är vanliga platser där många människor rör sig. Montera med lätthet upp en julgran av större modell år efter år genom att använda en julgransfot byggd för offentlig miljö. Modeller som klarar en diameter från 150 mm upp till 550 mm. Utgå från den diameter på trädstam som vanligen används. En julgransfot för exempelvis kungsgran kan användas av privatpersoner, företag och på offentliga platser.