Din kundvagn är tom

HemAvfall & ÅtervinningSophantering & ÅtervinningAvfallsskåp

Avfallsskåp

Att hantera avfall ska vara både enkelt och säkert, oavsett om det handlar om biologiskt eller farligt avfall. I vårt breda sortiment finns praktiska avfallsskåp och matavfallsskåp i olika storlekar och modeller som ger enkel insamling och trygg förvaring. Samla in och förvara matrester, glas och ljuskällor för återvinning samt farligt avfall på ett smidigt sätt med hjälp av skåp från Uteprodukter. Kontakta oss gärna om du har frågor eller behöver tips och råd kring valet av avfallsskåp.

Köp avfallsskåp för insamling & förvaring

Samhället blir allt mer miljömedvetet och det ställs allt högre krav på sop- och avfallshanteringen, inte minst när der gäller källsortering av hushållsavfall. För att våra matrester ska kunna förvandlas till miljövänlig biogas och nyttig biogödsel måste de sorteras på rätt sätt och hållas separerade från icke-biologiskt avfall. Som fastighetsägare ansvarar man för att förse de boende med lämpliga påsar och kärl för insamlingen av matavfallet. Våra låsbara avfallsskåp finns i olika storlekar och passar lika bra i bostadsrättsföreningen och hyreshuset som vid restauranger, storkök och den privata villan.

Behållare för glasåtervinning och ljuskällor

Glas och ljuskällor behöver tas om hand på rätt sätt för att de ska kunna återvinnas. Glas ska sorteras som färgat och ofärgat, detta görs enklast med specifika behållare. Våra modeller är på hjul vilket ger en enkel och smidig hantering. Behållarna kan placeras vid återvinningsstationer i offentliga och privata miljöer som exempelvis sjukhus och vårdboenden, restauranger, på fartyg eller i bostadsområden. Det är även viktigt att samla in och sortera ljuskällor som glödlampor och lågenergilampor, dessa ska absolut inte slängas i det vanliga avfallet. Vi har behållare med praktiskt väggmontage för insamling av ljuskällor, som ni sedan kan transportera till en återvinningscentral.

Matavfallsskåp med plats för två sopkärl

Varje matavfallsskåp rymmer två sopkärl på antingen 140 eller 240 liter. De är även utrustade med smidiga inkastlock och öppningsbara sidor för enkel tömning. Matavfallet kan omvandlas till miljövänlig biogas och biogödsel, men då måste det sorteras och hanteras på rätt sätt. Med hjälp av särskilda avfallsskåp och matavfallspåsar underlättar du för att användarna ska kunna sortera sitt avfall på bästa sätt. Kompositmaterialet runt skåpet är underhållsfritt och ger en stabil och robust konstruktion som tål påfrestande miljöer, både inne och utomhus. Med sin design smälter skåpen in väl i omgivningen.

Skåp i stål för farligt avfall

När det gäller förvaring av miljöfarligt avfall som exempelvis batterier, oljor och kemikalier, ställs det extra höga krav på säkerheten. Farligt avfall bör alltid hållas inlåst i en så kallad miljöcontainer, vilket i praktiken är ett säkerhetsklassat stålskåp. För industrier, återvinningscentraler och liknande verksamheter som har behov av att kunna lagra miljöfarliga restprodukter på ett säkert sätt kan vi erbjuda rejäla, låsbara avfallsskåp i stål som är speciellt anpassade för förvaring av farligt avfall.