Din kundvagn är tom

HemTrafik & VägKantstolpar

Kantstolpar

På Uteprodukter.se har vi kantstolpar med reflex i flera olika modeller, såväl en- som dubbelsidiga med antingen vita eller gula reflexer. Med våra smidiga kantstolpar kan du enkelt markera vägrenar, diken och hinder på ett tydligt sätt och undvika onödiga av- och påkörningar. Kantstolpar med reflex säkerställer god synlighet även i mörker och är ett måste på allmänna vägar. Kontakta oss gärna om du har några funderingar angående våra kantstolpar eller önskar en offert!

Kantstolpar har många användningsområden, men den främsta är givetvis att visa var vägen tar vägen. För att inte vilseleda trafikanterna måste man se till att välja kantstolpar med rätt reflexfärg. Kantstolpar med gul reflex placeras på vägens högra sida vid korsningar, rondeller, busshållplatser och parkeringar. Kantstolpar med vit reflex används längs vägbanor för att markera var diket tar vid, samt för att påvisa avstånd. Därför är det viktigt att dessa placeras enligt Trafikverkets regler. Det ska vara 50 meter mellan två kantstolpar på en rak landsväg, för motorvägar gäller 100 meter. I kurvor kan avståndet reduceras till 25 meter för att uppmärksamma förarna på hur vägen svänger. Minst tre kantstolpar bör alltid vara synliga samtidigt. Vid montering av kantstolpar med dubbelsidiga reflexer är det också viktigt att dessa vänds åt rätt håll eftersom formen på reflexerna har olika betydelser. Den rektangulära reflexen skall vara vänd mot förarna i höger körfält. Prickarna skall ses av mötande trafik. På enkelriktade vägar och motorvägar används kantstolpar med ensidig, rektangulär reflex.

Kantstolpar kan även användas som avskiljare på torg, cykel- och gågator, vid hamnar, slänter och strandområden, längs vandringsleder, privata vägar och samfälligheter, på trav- och motorsportsbanor med mera. Här på Uteprodukter.se finner du kantstolpar som lämpar sig lika väl för placering i offentliga miljöer som på privata ägor. Vi har både klassiska, ovala kantstolpar i plast och runda modeller på pinne avsedda för montering i betongfundament. Samtliga kantstolpar i vårt sortiment är försedda med lämpliga reflexer, vita eller gula, på en eller båda sidor. Majoriteten är även CE-märkta. Beställ idag så har du dina kantstolpar inom en vecka! Frakten ingår alltid!