Din kundvagn är tom

HemPark & UtemiljöPlanteringStamskydd & Markgaller

Stamskydd & Markgaller

Stamskydd och markgaller används i stadsmiljöer för att ge träden så bra förutsättningar som möjligt att överleva. Stamskydden används nästan alltid tillsammans med markgaller och ett trädgropsfundament för att ge stammen och trädets rötter så bra skydd som möjligt. Vi har ett brett soriment för att tillgodose alla behov. Alla våra produkter är utformade för att klara tuffa tag i den offentliga miljön.  Kontakta oss gärna för mer information om våra stamskydd & markgaller.

Stamskydd

Stamskydd är ett snyggt effektivt sätt skydda träden i offentliga stadsmiljöer Stamskyddet ser till att man inte kan luta cyklar eller andra saker som kan yttre åverkan. Stamskydden finns i flera olika färger och utförande, allt för att kunna anpassas efter den specifika stadsmiljön.  Stamkydden levereras normalt i 2 delar så att det är enkelt att transportera samt att man lätt kan ta bort när det inte längre behövs.

Markgaller

Markgaller är till för att skydda trädets rötter och hindra jorden från att komprimeras och kväver trädets rötter. Genom att man behållaren jorden "luftig" så får trädet lättare luft och vatten vilket underlättar för trädets välmående. Våra markgaller är estetiska och på dekorativt sätt förgyller stadsmiljön. Vi har markgaller tillverkade både i stål och gjutjärn och alla levereras i 4 delar som monteras ihop med bultar.  Gallret används med fördel ihop med trädgropsfundament.

Trädgropsfundament

Trädgropsfundamentet ser till att trädets rötter kan få luft och en jord där vattnet kan passera. Fundamentet fördelar tryck både från ovan och från sidorna och hindrar jorden från att bli alltför kompakt. Fundamentet skyddar även trädets rotzon och ger kantstöd mot intilliggande beläggning. Våra trädgårdsfundament är robusta, tillverkade i betong för att klara tuffa krav.

.