Din kundvagn är tom

HemLekplats & Lekmiljö

Lekplats & Lekmiljö

Oavsett om du letar efter lekplatsutrusning eller lekredskap för din egen trädgård eller till en skola eller förskola, så har vi på Uteprodukter ett brett sortiment med bland annat rutschkanor, basketkorgar, lekhus, sandlådor, gungor och andra leksaker för lekplatsen. Lekplatsutrustning ska alltid hålla hög kvalitet och uppfylla alla tillämpliga säkerhetskrav, oavsett om den ska användas i offentlig miljö eller om du ska bygga lekplats hemma. Det flesta av Uteprodukters lekprodukter är testade och godkända för offentliga miljöer, vilket gör att du kan känna dig trygg med att lekplatsutrustningen håller länge och är säker att använda. När du monterar lekredskap ute är det viktigt att tänka på underlaget och att placeringen uppfyller alla säkerhetskrav när det gäller till exempel avstånd och höjd.

Underkategorier

BYGGA EGEN LEKPLATS

Finns det ingen lekplats för barnen i närheten, eller vill du helt enkelt att barnen ska kunna aktivera sig och motionera även hemma? Då kan du bygga en lekpark genom att köpa passande lekredskap för utomhusbruk. För de mindre barnen kan en sandlåda vara bra att börja med. De är ofta uppskattade, och lockar till både lek och kreativt skapande även hos de minsta barnen. En gunga och en rutschkana kan också vara användbara leksaker utomhus. Vill du ha en rutschkana på lekplatsen hemma eller på förskolan, så finns flera varianter. För de mindre barnen kan det passa bra med en liten rutschkana, varför inte i form av en rolig nyckelpiga eller en dinosaurie? För de lite större barnen som vill utveckla sin fantasilek kan ett kombinerat lektorn med rutschkanan vara ett bra val. Att klättra och åka rutschkana är inte bara en rolig aktivitet som de flesta barn uppskattar, det utvecklar också de mindre barnens motorik och koordination samtidigt som de får viktig motion. Har du en kulle eller en sluttning i trädgården eller i förskolans utemiljö kan en rutschkana som placeras på denna vara ett alternativ som utnyttjar ytan maximalt.

LEKREDSKAP

Hos Uteprodukter hittar du flera typer av lekredskap för lekplatser utomhus, både för förskolor, skolor och den egna trädgården. Genom att erbjuda roliga aktiviteter utomhus, lockas barnen till att använda fantasi och att motionera i den friska luften. För att locka de lite äldre barnen till motion och aktivitet kan en basketkorg vara ett bra val. Vi har basketkorgar i flera olika storlekar och utföranden, både i klassisk design med platta i björkfaner och underhållsfri metall, som både är slitstark och skyddad mot skadegörelse. Den senare typen av basketkorg passar därför extra bra på skolgården eller utanför fritidsgården. När du ska bygga en egen lekplats hemma, eller om bostadsrättsföreningen ska bygga en privat lekplats, så kan du hitta det mesta som behöver här hos oss på Uteprodukter. Alla våra lekredskap är godkända för användning i offentliga miljöer, vilket betyder att de även kan användas hemma om du vill vara säker på att leksakerna är säkra även när du skapar din alldeles egna, privata lekplats i trädgården. Välj mellan rutschkanor, lektorn, cykelkaruseller, basketkorgar, gungor och mycket annat, allt tillverkat av tåliga material och i lekfull design. Om du vill veta mer om våra lekprodukter för utomhusmiljö, är du välkommen att kontakta oss för tips och råd.