Din kundvagn är tom

Att köpa stödmurar

Användningsområdena för L-stöd är många och med våra prefabricerade murstöd avskärmar man snyggt höjdskillnader på till exempel vägar och rabatter. L-stödmurarna står stadigt både på plan mark och vid nivåskillnader, därför är L-murar också användningsbara i många typer av projekt. Våra murar är antingen 5kN eller 20kN, vilket innebär murarna klarar 5 kiloNewton per kvadratmeter respektive 20 kiloNewton per kvadratmeter. 

Att montera stödmurar

Alla våra stödmurar är prefabricerade vilket innebär att murarna är redo för installation direkt vid leverans. Det finns två typer av kopplingar på stödmurar, not-not och not-fjäder.

  • Not-not är två inåtgående skåror som placeras mot varandra. Man gjuter sedan ner i skåran för att få sammankoppla murarna.
  • Not-fjäder är precis som två pusselbitar, en inåtgående och en utåtgående skåra som monteras mot varandra för att sammankoppla de två murarna.

Trappstegselement

Med våra trappstegselement kan du enkelt och snyggt bygga en betongtrappa utan att gjuta. Trappstegen kommer i färdiga sektioner som utplaceras. Trappstegen finns i två olika längder men kan specialtillverkas efter önskemål.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om våra L-stöd och trappsteg