Din kundvagn är tom

HemPark & UtemiljöPlattor & MurarStödmurar & L-stöd

Stödmurar & L-stöd

L-stöd fungerar som en stödmur. Stödet heter L-stöd just för att formen ser ut som bokstaven L. Användningsområdena för L-stöd är många. De kan till exempel användas för att jämna ut nivåskillnader på en tomt eller fungera som ett stöd för en nybyggd pool. När fyllningsmassan läggs på L-stödets fot får du en riktigt stark och stabil konstruktion. L-stöd finns i flera olika material, längder, höjder och prisklasser. Du kan smidigt beställa L-stöd här hos oss på Uteprodukter. Du kan också kontakta oss och begära en offert vid köp av en större mängd L-stöd.

Vanliga frågor om stödmurar & l & stöd

Hur höga L stöd finns det?

Det finns olika höjder på L-stöd som kan användas för att bygga stödmurar. Våra höjder är t.ex. 55 cm, 80 cm och 105 cm. Priserna på L-stöd i betong varierar beroende på höjden och storleken på stödet. Begagnade L-stöd kan ibland hittas till ett billigare pris.

Att köpa stödmurar

Användningsområdena för L-stöd är många och med våra prefabricerade murstöd avskärmar man snyggt höjdskillnader på till exempel vägar och rabatter. L-stödmurarna står stadigt både på plan mark och vid nivåskillnader, därför är L-murar också användningsbara i många typer av projekt. Våra murar är antingen 5kN eller 20kN, vilket innebär murarna klarar 5 kiloNewton per kvadratmeter respektive 20 kiloNewton per kvadratmeter. 

Att montera stödmurar

Alla våra stödmurar är prefabricerade vilket innebär att murarna är redo för installation direkt vid leverans. Det finns två typer av kopplingar på stödmurar, not-not och not-fjäder.

  • Not-not är två inåtgående skåror som placeras mot varandra. Man gjuter sedan ner i skåran för att få sammankoppla murarna.
  • Not-fjäder är precis som två pusselbitar, en inåtgående och en utåtgående skåra som monteras mot varandra för att sammankoppla de två murarna.

Trappstegselement

Med våra trappstegselement kan du enkelt och snyggt bygga en betongtrappa utan att gjuta. Trappstegen kommer i färdiga sektioner som utplaceras. Trappstegen finns i två olika längder men kan specialtillverkas efter önskemål.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om våra L-stöd och trappsteg