Din kundvagn är tom

HemPark & UtemiljöGarage & UtehusFriggebod & Förråd

Friggebod & Förråd

Skapa mer utrymme utomhus med en stuga, redskapsbod, friggebod eller ett förråd. Kvalitativa produkter flera storlekar och varierande utformning. Kan användas som gästrum, förvara verktyg eller redskapsbod för trädgårdsentusiasten. De fungerar lika bra i den egna trädgården som vid fritidshuset eller i offentliga sammanhang. En stuga eller friggebod på tomten är ett bra val om man behöver mer plats men inte vill bygga ut befintliga huset. En extra stuga kan ha flera användningsområden, som extra rum, gäststuga, kontor eller förråd. Vi har olika typer av stugor för att passa olika typer av behov. Vid frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på 020-105050 eller via hemsidan.

Köp friggebod och förråd i trä online

Trä är ett naturmaterial som smälter in i de flesta miljöer på ett naturligt sätt. Virket till produkten levereras omålat för att du själv ska kunna sätta färg och personlig prägel. Vid leverans kommer en friggebod som nyckelfärdigt med tydliga instruktioner. En friggebod är ett bra alternativ istället för att bygga ut fastigheten, upp till 15 kvm kan monteras upp utan bygglov. Robusta byggnader som kommer att stå under många år. Vid beställning från Uteprodukter är det alltid fri frakt och snabb leverans.

Storlek från 5 & 10 till 12 & 15 kvm

Friggebod, redskapsbod och andra modeller finns i flertalet storlekar, en för varje tomt. Allt från små modeller på 5 m² till större modeller på 15 m². Varje redskapsbod och friggebod har storlek angivet i produkttexten. Mät den tänkta ytan där produkten ska placeras för att säkerställa att det finns plats. Fördelen med ett extra utrymme är det breda användningsområdet. En friggebod som idag kommer att användas som gäststuga kan lätt förvandlas till ett kontor eller eget rum för barnen. Smart yta som disponeras efter dina behov.

Enkel montering med byggsats

Låt dig inte skrämmas av tanken på att det är en byggsats som levereras. Tydliga instruktioner och en genomtänkt konstruktion gör att monteringen går fort. En friggebod är nyckelfärdig som exempel. Det innebär att virke, fönster, dörr och annat som krävs för att montera ihop medföljer i paketet. Resultatet blir en stabil friggebod som förråd eller extra stuga. Lång livslängd och möjligheter med en rad tillval som typ av takbeläggning som plåt, papp eller tegel. Utseendet är klassiskt och passar in både i stads- och lantlig miljö.

Passar i trädgården när du behöver mer plats

Det är många redskap som används i en trädgård. En redskapsbod i trä eller plåt bidrar till bra förvaring av krattor, gräsklippare och allt annat som kan behövas. I större trädgårdar går det med fördel att använda förvaringsskjul på flertalet ytor för att alltid ha rätt utrustning i närheten. Ordning och reda minskar dessutom risken för att snubbla över en spade som ligger slängd på fel plats. Tänk på att placera förvaringsskjul, redskapsbod eller annat förråd på plan mark. Marken kan bestå av singel, plintar eller en gjuten platta.

Varför en friggebod på tomten?

Med en extra stuga på tomten ger man tomten extra utrymme som kan användas på flera olika sätt, bara fantasin kan sätta stopp för vad man kan använda de extra kvadratmeterna till. Behöver barnen en frizon, ett extra kontor, ytterligare förvaring eller ett nytt gästrum? Då kan en friggebod vara lösningen. Det viktigaste är att tänka igenom vad man ska använda friggeboden till för att få ut så mycket som möjligt för den. Vi har även förråd som kan vara ett alternativ om man känner att man inte har behovet av ett extra rum utan bara vill förvara gräsklipparen och cyklarna inomhus.

Friggebod som boende

Det går utmärkt att använda sin friggebod som gäststuga, man kan enkelt sätta upp tapeter och med lite möbler kan en friggebod bli riktigt hemtrevligt. Tänk på att isolera stugan noga om den ska användas att bo i, när det gäller eldragning så är det viktigt att använda sig av en auktoriserad hantverkare samt om du också vill ha vatten indraget i stugan. 

Montering av friggebod

Våra friggebodar och förråd levereras i en byggsats som är relativt enkel att montera själv med det kan underlätta med någon som hjälper till vid montering. Det krävs också förarbete vid montering av en friggebod beroende på om grunden ska gjutas eller om man ska sätta ner plintar i marken som grund för byggnaden. Ytan där stugan ska placeras behöver vara plan och får inte luta, ska man också ha vatten indraget kräver detta också förarbete innan montering. Tänk på att det krävs bygglov för att sätta upp en friggebod på obebyggd tomt.