Din kundvagn är tom

HemPark & UtemiljöGarage & UtehusFriggebod & Förråd

Friggebod & Förråd

Med en stuga eller friggebod på tomten är ett bra val om man behöver mer plats men inte vill bygga ut befintliga huset. En extra stuga kan ha flera användningsområde, extra rum, gäststuga, kontor eller som förråd. Vi har olika typer av stugor för att passa olika typer av behov.

Varför en friggebod på tomten?

Med en extra stuga på tomten ger man tomten extra utrymme som kan användas på flera olika sätt, bara fantasin kan sätta stopp för vad man kan använda de extra kvadratmeterna till. Behöver barnen en frizon, ett extra kontor, ytterligare förvaring eller ett nytt gästrum? Då kan en friggebod vara lösningen. Det viktigaste är att tänka igenom vad man ska använda friggeboden till för att få ut så mycke som möjligt för den. Vi har även förråd som kan vara ett alternativ om man känner att man inte har behovet av ett extra rum utan bara vill förvara gräsklipparen och cyklarna inomhus.

Friggebod som boende.

Det går utmärkt att använda sin friggebod som gäststuga, man kan enkelt sätta upp tapeter och med lite möbler kan en friggebod bli riktigt hemtrevligt. Tänk på att isolera stugan noga om den ska användas att bo i, när det gäller eldragningså är det viktigt att använda sig av en auktoriserad hantverkare samt om du också vill ha vatten indraget i stugan. 

Montering.

Våra friggebodar och förråd levereras i en byggsats som är relativt enkel att montera själv med det kan underlätta med någon som hjälper till vid montering. Det krävs också förarbete vid montering av en friggebod beroende på om grunden ska gjutas eller om man ska sätta ner plintar i marken som grund för byggnaden. Ytan där stugan ska placeras behöver vara plan och får inte luta, ska man också ha vatten indraget kräver detta också förarbete innan montering. Tänk på att det krävs bygglov för att sätta upp en friggebod på obebyggd tomt.