Din kundvagn är tom

HemTrafik & VägBommar & Avspärrning

Bommar & Avspärrning

Vägbommar och trafikhinder kan användas på många olika sätt. I vårt breda sortiment finns lösningar för både tillfälliga och permanenta behov. En vägbom på enskild väg hindrar obehöriga och på offentliga platser kan trafikhinder effektivt sänka hastigheten på fordon. Många vägbommar är idag teleskopiska och kan enkelt justeras i längd för att passa de flesta vägar. E kraftig och hållbar konstruktion gör att vägbommarna tål många års användning i tuffa utemiljöer. Kontakta oss för mer råd och tips om vägbommar och trafikhinder.

Tillstånd för vägbommar på enskild väg – vilka regler gäller?

En vägbom med lås på en enskild väg är tillåtet utan något speciellt tillstånd så länge det är en väg som inte erhåller någon typ av statsbidrag. Ägaren till vägen kan stänga av den både genom att sätta upp en skylt eller att använda sig av en vägbom. En låst vägbom som kräver nyckel är betydligt svårare att ignorera för obehöriga än en hemmagjord skylt. Det fungerar mycket effektivt med vägbom på exempelvis mindre skogsvägar för att kunna hålla obehöriga personer borta eller för att hindra trafik under vissa tider på året då vägen kan vara extra känslig.

Vägbom och väggrind till infarten

Vägbom och väggrind till infarten av sin egen väg kan ge en ökad känsla av trygghet då inte vem som helst kan ta sig in på den egna gården. Hos oss kan du välja mellan många olika modeller på vägbommar till infarten. Det finns vägbommar som öppnas inåt eller uppåt, så kallade lyftbommar. I vårt sortiment finns bommar med en längd från tre meter upp till nio meter. Väggrindarna har teleskopiska armar och justeras på plats till önskad längd. Alla vägbommar och väggrindar som vi säljer är utrustade med reflexer för att minska risken att någon krockar med den. De mindre grindarna och trafikhinder, som till exempel en P-grind, används främst på cykelvägar och gångbanor. 

Effektiva avspärrningsprodukter i offentlig miljö

I offentlig miljö kan det finnas behov av att spärra av en cykel- eller gångväg från biltrafik. Genom att sätta upp en P-grind eller mindre vägbom är det lätt för både fotgängare och cyklister att ta sig förbi men bilisten kommer inte att kunna köra där. Det finns även trafikhinder i form av avspärrningsstolpar som kan hjälpa till att markera områden där man inte vill att bilister ska kunna parkera. Avspärrning med trafikhinder kan också användas i miljöer där mycket barn rör sig för att effektivt få ner hastigheten på vägen.

Avspärrning med p-grind och hjulstopp

P-grind och hjulstopp är två enkla och smarta lösningar för att hindra obehöriga från att parkera. Hjulstopp fungerar väldigt bra på trånga parkeringar där ni vill öka säkerheten lite extra. Med hjälp av hjulstopp i gummi blir det svårt för bilar att åka för långt, utan istället kommer de att stanna kvar i sin parkeringsruta. En P-grind går lätt att fälla både upp och ner utifrån hur och när den ska användas, det går utmärkt att köra över P-grinden när den är nerfälld. Justera önskat läge och lås med nyckel genom cylinderlåset som medföljer vid leveransen.