Din kundvagn är tom

HemPark & UtemiljöMarkiser

Markiser

Välkommen till uteprodukter.se – här kan du beställa och köpa markiser online. En fönstermarkis hindrar solljus från att lysa rakt in i rummet samtidigt som den ger ett bra skydd mot värme och insyn. Genom att reglera hur mycket solmarkisen är neddragen styr du hur mycket ljus, värme och insyn du önskar. På uteprodukter.se finns fönstermarkiser i olika modeller, bredder och färger. Det finns till exempel markiser i färgnyanserna kol, aska, rök och sand. En del markiser justeras via ett dragband, andra med hjälp av en vev. Det finns också markiser som du enkelt hissar upp och ner med en motor via en fjärrkontroll. Pris på fönstermarkiser och markiser styrs av modell och storlek. 

FÖRDELAR MED EN FÖNSTERMARKIS

När du vill skärma av solens strålar och skapa ett behagligt ljus inomhus är en fönstermarkis ett perfekt hjälpmedel. Markisen skyddar också din inredning från att blekas och dina växter från att torka ut. Du kan styra precis hur mycket ljus du önskar. Detta är särskilt bra om solen bländar dig eller ger irriterande blänk i tv-rutan eller på datorns skärm. En markis kan också hjälpa till att sänka inomhustemperaturen när det är varmt ute och även ge ett bra skydd mot insyn.

Din nya fönstermarkis monteras på husets utsida. Bredden på markisen ska vara mellan tio och femton centimeter längre på varje sida än själva fönstret. För att kunna matcha fastigheten finns fönstermarkiser i flera olika färger. Välj helt enkelt den färg som bäst passar husets färg och stil. Markisduken är tillverkad av ett tåligt vatten- och smutsavvisande material. När markisen är helt inrullad mot husväggen skyddas den från väder och vind av en kassett i aluminium. För att styra hur mycket fönstermarkisen ska vara upp- eller nedfälld kan du använda ett dragband. Bandet monteras både invändigt och utvändigt. Det finns också markiser som du kan justera med hjälp av en vev på utsidan. Det sista alternativet är fönstermarkiser som manövreras med en motor. Då får du till en fjärrkontroll som du smidigt styr markisen med. 

PRISER PÅ MARKISER

Priser på fönstermarkiser styrs av flera olika faktorer, bland annat på markisens storlek och vilken anordningen den har för att du ska kunna hissa ner och upp den. Priset för en markis med motor är högre än för en markis som fungerar med hjälp av ett dragband. Den stora fördelen med alla fönstermarkiser är dock att du på ett enkel och snabbt sätt kan styra hur mycket solljus och värme du vill stänga ute. Det betyder att du får ett mer behagligt och skönt inomhusklimat. 

Fönstermarkiser passar bra att montera på privata villor men också på arbetsplatser, kontor och offentliga fastigheter. Komplettera gärna dina fönstermarkiser med en sidomarkis eller en terrassmarkis. En terrassmarkis ger skön skugga på altanen eller balkongen och en sidomarkis skyddar mot vind och insyn. Köp en markis till ett bra pris online eller begär in en offert från oss. Självklart är du också välkommen att höra av dig till oss om du har några frågor om våra fönstermarkiser eller någon av våra övriga produkter.