Din kundvagn är tom

HemPark & UtemiljöEldstäder

Eldstäder

Eldstäder utomhus blir en naturlig samlingsplats för personliga möten, socialt umgänge och samtal. Det finns många olika varianter av eldstäder att välja på, allt från små och dekorativa eldkorgar till rejäla terassvärmare i gjutjärn. Hos oss går det också att hitta vedförvaring i smidiga modulhyllor, vilket skapar både smart förvaring och en snygg inredningsdetalj. Eldstäder höjer mysfaktor och är fungerar året runt, både under sommaren och vintern. Välkommen att kontakta oss vid frågor, vi hjälper gärna till med att hitta den eldstad som passar dig bäst.

Mysiga eldstäder för umgänge utomhus

Umgås med vänner och ha det trevligt vid öppna eldstäder. En mysig eldstad fungerar lika bra i privata som offentliga miljöer, exempelvis på en after ski, utanför golfklubben och vid uteserveringar. Ni kan använda eldstäder, eldkorgar och eldfat på ett säkert sätt utan att riskera att något i omgivning ska ta skada. Hos oss på Uteprodukter.se handlar både privatpersoner, företag och kommuner. Titta igenom vårt breda sortiment och se vilket alternativ som passar er allra bäst. Skapa en naturlig mötesplats att trivas på för familj och vänner.

Vacker eldstad på ben i cortenstål

En eldstad i cortenstål blir bara vackrare med åren. Den röd-bruna rostaktiga färgen mörknar efter hand. Detta har både en praktiskt och estetisk funktion. När stålet utsätts för fukt bli materialet tjockare allt eftersom fler och fler rostlager bildas, tvärtom mot hur vanligt stål fungerar, som blir svagare och tunnare av rost. En eldstad på ben i corten är väldigt uttrycksfull och samtidigt helt underhållsfri. Den är byggd för att klara av vädrets påfrestningar året runt. Flera av våra modeller är designade med vackra detaljer, vilket i sig blir ett skådespel att så på samtidigt som elden brinner.

Eldstäder som ger liv åt altanen och trädäcket

En eldstad för altanen är en riktig stämningshöjare. Ljudet, ljuset och doften skapar en härlig harmoni samtidigt som det ger liv åt altanen. Tänk på att ta reda på om den aktuella eldstaden är anpassad för just detta ändamål. Den får inte bli väldigt varm på undersidan och risker att skada underlaget, i värsta fall kan det orsaka en brand. Som material runt omkring en eldstad är det en bra idé med till exempel sten eller sand som inte tar eld om det flyger gnistor. Var alltid ansvarsfull när du eldar och se till att ha god säkerhet, exempelvis är det lämpligt att ha en brandsläckare inom räckhåll om olyckan är framme.

Eldstad utomhus i trädgården – vilka regler gäller?

Det är fritt fram att sätta upp en eldstad i trädgården, men tänk på att välja en plats som är säker att elda på. En eldstad kan antingen vara nedsänkt i marken eller stå på ben. Du kan säkra upp i trädgården genom att till exempel ha sten eller sand runt omkring, på detta sätt minimerar du risken att något skulle börja brinna. Dock är det viktigt att du håller dig uppdaterad om eventuell eldningsförbud för lokala områden som kan införas under en torr sommar.