Din kundvagn är tom

HemPark & UtemiljöParkbänkar

Parkbänkar

En väl placerad parkbänk eller parksoffa kan skapa en komfortabel plats för fantastiska möten. Våra utomhusmöbler kan användas vid alltifrån parker och rastplatser till bostadshus, kontor och köpcentrum. De funktionella möblerna är utformade för att klara tuffa påfrestningar i offentliga miljöer, samtidigt som de har en stilfull inverkan i sin omgivning. Kontakta oss gärna för mer information.

Parkbänk & parksoffa i gjutjärn

Skapa en trevlig utemiljö för både avkoppling och social samvaro med parkbänkar, parksoffor och andra möbelgrupper. I vårt sortiment finns allt från enkla kombinationer av picknickmodell, parkbänkar med ribbor och mer moderna, stilrena parksoffor med skandinavisk formgivning. Ett populärt alternativ är en hållbar och elegant gjutjärnssoffa med klassisk och tidlös design från 1800-talet. Vi kan även erbjuda bänkar och möbler som är tillgängliga och anpassade för personer som sitter i rullstol.

Utomhusfåtölj i offentlig miljö

Att välja FSC-godkänt material i furu till sina utomhusmöbler är bra både sett till kvalitén du får och ur miljösynpunkt. FSC verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. Deras regler skyddar också hotade djur och växter. På senare tid har det också blivit populärt med möbler som är tillverkade i returplast. Det innebär att brädorna aldrig behöver oljas eller målas samt att det inte spricker. Bord, soffor, bänkar och fåtöljer kan stå ute året runt och torkar snabbt efter att det har regnat.

Betongbänk och betongsoffa utomhus

Det finns ett brett utbud av olika material i våra bänkar och soffor. Ett smart val för den som behöver något tåligt och robust är de modeller som är helt gjorda i betong. De passar lika bra i offentliga miljöer som i privata trädgårdar. I sin grafitgråa färg och med mjuka linjer är betongbänken Ulriksdal en attraktiv parkmöbel som klarar tuffa påfrestningar. Denna modell fungerar ensam men kan även byggas ihop med flera moduler för att skapa en längre, svängd parksoffa i betong.

Klassiska Stockholmssoffan

Parksoffan med de 19 smala ribborna och den böjda profilen är ett välkänt inslag i utemiljöerna. Stockholmssoffan ritades redan under tidigt 1900-tal och presenterades för allmänheten på Stockholmsutställningen 1930 av Gunnar Asplund, en av landets mest kända arkitekter. Den stilrena och klassiska designen gör den till en trivsam och komfortabel möbel i offentliga sammanhang, så väl i parker som utanför lägenhets- och kontorshus eller köpcentrum.