Din kundvagn är tom

HemLekplats & LekmiljöGungorGungställning

Gungställning

Snart blir det full fart i luften! Det är inte så konstigt att gungställningen blir samlingspunkten vid lekplatsen - att gunga är riktigt roligt. Minns du den där pirrande känslan av att flyga fram och tillbaka i luften? Eller när du hoppade av gungan och flög ner på marken? Det är helt magisk! Alla ställningar är hållbara och anpassade att klara mycket lek i den offentliga miljön. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om våra gungställningar.

Vanliga frågor om gungställning

Hur förankrar man en gungställning?

För att förankra en gungställning i stål kan man använda ankare som skruvas fast i marken. Det är viktigt att placera ankarna rätt och att de är tillräckligt långa för att ge tillräckligt med stöd.

Hur knyter man en gunga?

För att knyta en gunga till en gungställning av stål kan du använda en karbinhake. Fäst en karbinhake i gungan och haka fast den på öglan som finns på gungställningen. Se till att karbinhaken är ordentligt stängd och säkrad innan du börjar gunga.

Hur fästa gunga?

Om du har en gungställning i stål kan du fästa gungan genom att använda kraftiga karbinhakar som hakas fast i öglorna på gungan och sedan hängs upp på gungställningens krokar. Se till att karbinhakarna har tillräckligt hög bärkraft för att säkerställa gungans stabilitet.

Kan man skruva i ett träd?

Om du behöver installera en gungställning för offentlig miljö är det viktigt att överväga säkerhetsaspekterna och använda en produkt som är lämplig för detta ändamål. Det finns många gungställningar av stål eller trä med rutschkanor som är speciellt utformade för offentliga platser och som inte kräver att du skruvar i trädet. Detta är både säkrare för användarna och bättre för träden i området.

Gungställning i trä med rutschkana

Skapa en rolig lekplats i trädgården eller den offentliga miljön med stor gungställning. Vi har ställningar som har plats för tillbehör som rutschkana, torn, sandlåda eller klätterställning. En gungställning med plats för rutschkana eller klättervägg tar inte alltför stor plats, tål mycket användning och ger barnet en stor dos glädje. Om vill du ha en gungställning i trä med rutschkana kan vi verkligen rekommendera Hörby Bruks modell Active Slide - en stor favorit hos barnen.

Ställning för dubbelgunga

När det kommer till mycket lek lek är en gungställning i trä ett både vackert och hållbart val. Söker du efter en dubbelgunga i trä? Klassikern Trägunga Basic är en stor favorit och till den kan du köpa babygunga som tillval. För de lite äldre barnen rekommenderar vi dubbelgungan Trägunga High - som passar perfekt för dem som vill svinga högt! En dubbelgunga är en härlig plats där barnen kan ha kul tillsammans. I vårt sortiment hittar du reservdelar som gör gungan som ny, som exempelvis nya sitsar.