Din kundvagn är tom

HemLekplats & LekmiljöFallskyddsplattor

Fallskyddsplattor

 

i Vårt sortiment för fallskydd hittar du olika typer av fallsäkra mattor och plattor. Vi har både fallskyddsmattor samt gumminät för gräsmattor. Kontakta oss gärna om du har frågor om våra fallskydd

Här finner ni allt för fallskyddsplattor och gumminät som ökar säkerheten för lekplatser eller andra områden med höga fallhöjder. Vi har olika tjocklekar för våra fallskyddsplattor vilket ökar möjlighten att hitta just det man söker. Viktigt är att läsa produkters fallhöjder för att sedan kunna planera med ett fallskyddssystem som passar. Våra fallskydd säljer i 1m² / st om inget annat anges.

Utöver att öka säkertheten skapar fallskyddsplattor en snygg och fräsch miljö som är lätt att underhålla. Med den jämna ytan som fallskydd erbjuder blir området också mer lättillgängliga för barnvagnar och rullstolar.

Fallskyddsplattor kan även att användas på gym eller andra områden där man vill ha ett dämpande underlag.

Våra olika typer av fallskydd

Vi erbjuder båda traditionella fallskyddsplattor som bilder att snygg slät grund för att lätt passa in i offentliga miljöer, dessa finns i Rött, Grönt och Grått. Utöver dessa så kan vi även erbjuda gumminät för gräsmattor, detta nät monteras på en gräsplätt för att sedan låta gräs gro igenom för att då skapa ett fallskydd som är anpassat för en fallhöjd på 1,5 meter. Detta gör att gräsattorna heller inte slits på samma sätt som de skulle göra utan ett gumminät.

Att tänka på vid montering

Plattorna hålls samman med plugg som fästs i dom förborrade hålen. Pluggen låser plattorna inbördes på plats. Plattorna skall läggas utan fog (tätt). Om plattorna slutar fritt utan kantsten eller liknande, skall alltid den yttre raden av plattor skruvas eller limmas.

Vid gumminätet monteras detta med hjälp av medföljande spikar och lim, samt nergrävning.