Din kundvagn är tom

HemLekplats & LekmiljöGungor

Gungor

Man kan definitivt säga att gungor är själva hjärtat på alla lekplatser och ofta är det en av barnens absoluta favoriter. Det spelar ingen roll om barnet är ett, fem eller tio år gammal, att gunga är alltid populärt. När det gäller denna typ av utrustning är kvalitet extremt viktigt. Alla våra gungor är utformade och producerade enligt de krav som finns. Vi erbjuder ett brett sortiment för såväl offentlig miljö som den privata trädgården. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om våra gungor.

Underkategorier

5%

Rabatt
→ 30/6

Slitstarka gungor till bra pris

Att gunga har varit en uppskattad och glädjefylld aktivitet för barn i alla tider. Pendelrörelsen fram och tillbaka, som skapas antingen genom egen kraft eller att någon puttar på, skapar ett härligt pirr i magen hos både stora och små. En ställning med gungor är ett givet inslag på lekplatser, skolgårdar och i bostadsområden. Det är också väldigt vanligt med gungor i privata trädgårdar. Materialet som används för gungan är vanligtvis trä, plast, däck eller metall.

Gungsitsar för barn i plast och trä

Det finns ett stort urval av olika gungsitsar, valet avgör vilket behov du har. Störst i sortimentet är gungsitsar av plast, från den enklare sitsen till gungsitsar med korg eller blöjformad sits som passar de yngre barnen. Gungsitsen Rinda är lämplig även för bebisar. En av fördelarna med de större och mer rejäla gungsätena är att dessa är anpassade för funktionshindrade som kan ha behov av mer stöd för att kunna gunga på ett tryggt och roligt sätt.

Däckgungor med kedja

I många år har däckgungan varit en av de absolut mest populära och vanligaste gungorna i svenska lekparker, men gungan kan även hittas i villaträdgårdar. Däcket är en väldigt tålig och slitstark gunga som tål alla tuffa yttre påfrestningar från väder och miljö. Den är även rustad för högfrekvent användning under en längre tid. Om du köper däckgunga hos oss kan den fås monterad med vanlig kätting eller plastad kätting, den senare är skonsammare för barnens händer.

Enkeldäcksäte och dubbeldäcksäte

Det finns två olika modeller av däckgungorna, enkeldäcksäten och dubbeldäcksäten. Den som du vanligtvis ser på lekplatser är enkeldäcksäten, vilket är ett annat namn på den klassiska däckgungan. Dubbeldäcksätet gör det möjligt även för mindre barn att kunna ha glädje av däckgungorna. Genom att använda ett mindre däck under det vanliga däcket kan det lilla barnet sitta nedsänkt på ett säkert sätt. Tillsammans bildar de två däcken en funktionell gungsits för de barn som behöver mer stöd.