Din kundvagn är tom

HemLekplats & LekmiljöLekställningar

Lekställningar

Vi har ett gigantiskt urval av lek- och klätterställningar i mängder av varianter och storlekar som passar lika bra i lekparker och skolgårdar som i privata trädgårdar. Produkterna är tillverkade för att tåla användning och slitage i de mest krävande offentliga miljöerna. Lekställningarna låter barnen uppleva ett roligt äventyr samtidigt som de får öva upp sin balans, styrka, motorik och koordinationsförmåga. Begär en offert eller beställ smidigt online. Kontakt gärna oss om du har frågor eller behöver hjälp kring vilka modeller som passar bäst för era behov.

Underkategorier

Vanliga frågor om med rutschkana

När krävs fallskydd lekplats?

Fallskydd krävs alltid på lekställningar som är högre än 60 cm. Detta gäller både utomhus- och inomhuslekställningar. Fallskydd kan bestå av olika material, som till exempel sand, gummimatta eller konstgräs.

Hur hög ska en gungställning vara?

En gungställning bör vara minst två meter hög för att ge tillräckligt med svängrum för lek. Om den är för låg kan det begränsa lekmöjligheterna och öka risken för skador om barnet gungar för högt.

Hur sätter man fast gungställning?

För att sätta fast en klätterställning eller lekställning utomhus, använd markankare för att fästa den i marken. Se till att marken är plan och att det finns tillräckligt med utrymme runt omkring ställningen. För en inomhuslekställning, fäst den i en stabil vägg eller använd en stabil ställning.

Vem ansvarar för lekplatser?

Kommunen har ansvaret för offentliga lekplatser och ser till att de är säkra och underhållna. Förskolor och skolor ansvarar för lekplatser på deras område. Föräldrar ansvarar för lekplatser på privata tomter, men det är viktigt att de också följer säkerhetsreglerna och ser till att lekplatserna är trygga för barnen.

Bygga lekställning utomhus

Köp en komplett lekställning eller skapa en egen utformad lekplats med lösa nät och andra delar. En lekställning som har det mesta är Jungle Gyms modell Mansion. Den har både klätterställning, gunga, rutschkana. Många spännande ytor som utmanar barnen på flera sätt under leken. Om ni vill uppmuntra era eller grannskapets barn till att tillbringa mer tid utomhus är nya lekställningar den perfekta underhållningen. Montera upp en stor klätterställning i den privata trädgården, villatomten eller på en kommunal lekplats.

Stor eller liten klätterställning i trädgården

Utgå från den yta där klätterställningen ska placeras, den avgör hur stor lekplats som det går att skapa. Vi har ett brett sortiment med olika typer av lek- och klätterställningar i trä och andra hållbara och tåliga material. Särskilt populärt brukar det vara med lek- och klätterställningar som påminner om båtar och piratskepp, slott, djungelkojor, fort och kiosker. Många av våra lekställningar är också uppbyggda kring liknande koncept, ofta i kombination med varandra för att kittla fantasin och erbjuda mängder av inspiration till spännande och roliga lekar.

Lekställningar som passar förskola och skola

Låt barnen leka och använda sin kreativitet på bästa sätt under deras tid i förskolan och skolan. Det finns lekställningar som är anpassade för alla olika åldrar. Skillnaden kan exempelvis vara hur hög lekställningen är, eftersom yngre barn kan behöva begränsas mer än äldre barn utifrån sin mentala mognad och hur de kan röra sig på egen hand. I vårt breda sortiment hittar ni små och stora lekställningar med roliga funktioner. Våra lekställningar är tillverkade i impregnerat och underhållsfritt trä. Köp en robust och tålig lekställningen som kan användas av lekande barn varje dag.

Rolig klätterställning till lekplats

I vårt stora utbud hittar ni populära klätterställningar för barn som har lång hållbarhet och tål att användas om och om igen. Skapa en säker och rolig lekplats med en rejäl klätterställning. För att det ska vara så säkert som möjligt förankras lek- och klätterställningen i marken med medföljande beslag. Lekställningen levereras inte monterad, men du får tydliga instruktioner som är enkla att följa. Vid montering av en lekplats ska det finnas stötabsorberande underlag som överensstämmer med europeisk standard EN 1177, vilket ni också kan beställa från oss – allt för att ge barnen den bästa upplevelsen och säkerheten.