Din kundvagn är tom

HemVerktyg & RedskapStegar & StällningarRäddningsstegar

Räddningsstegar

Se till att ni har en god säkerhet i fastigheten genom tillgång på räddningsstegar, brandstegar och repstegar. Samtliga alternativ kan visa sig vara en bra livförsäkring om det inträffar en brand. I vårt sortiment hittar ni både väggfasta och mobila alternativ. Gemensamt för produkterna är att det ska gå snabbt att fälla ut och använda dem om en nödsituation uppstår. De finns i olika längder som passar både villor och lägenhetshus. Kontakta oss gärna om ni har frågor om våra räddningsstegar.

 

Köp utfällbar brandstege för fasad online

En brandstege som monteras på fasaden blir mycket stabil att klättra på om ni behöver utrymma fastigheten. När brandstegen inte används är den diskret infälld mot väggen. För att använda en brandstege som är väggfast behöver du endast gå igenom två steg. Dra ut säkerhetshylsan vid toppen av stegen och fäll ut den, därefter kan man klättra ner. Säkerhetshylsans placering gör att stegen även är inbrottssäker, eftersom den måste fällas ut från toppen. Brandstegen är tillverkad i robust aluminium vilket ger den en lång hållbarhet och materialet klarar utan problem av vädret under alla årstiderna.

Räddningsstege för hus och villa

Varje hus och villa med flera våningar bör investera i en räddningsstege. De kan faktiskt rädda liv om det skulle inträffa en brand. När stegarna inte används är dem diskreta och smälter in väl i omgivningen. Räddningsstegarna är även lätta att använda och dem går att anpassa i flera sektioner beroende på hur hög fastigheten är. Då kan varje sektion fällas ut vilket ger en ökad säkerhet. Det finns också tillval som ståplan och handtag för att ytterligare öka säkerheten. Hos oss på Uteprodukter erbjuder vi räddningsstegar som är godkända för användning i både offentliga och privata miljöer. Dem går att montera på väggar, oavsett om dem är helt släta eller något ojämna. Om vägen är ojämn kan ni välja till utbyggnadsbeslag för olika avstånd.

Lång repstege från 4 till 10 meter – utrymning via fönster

Repstegar är en typ av brandstege som inte behöver fast montering. Den tar väldigt lite förvaringsutrymme och är trasselfri. Om den behöver användas placeras repstegen direkt på fönsterkarmen eller balkongräcket.  Ett universalfäste gör att den går att använda i de flesta fastigheter. När en repstege är utfälld för utrymning finns det stabila steg av aluminium att klättra på. Repstegen finns i längder från drygt fyra meter upp till tio meter. Vid en eventuell evakuering kan tre personer klättra samtidigt och stegen klarar av en belastning på upp till 450 kg.

Vilka regler gäller för brandstegar och utrymningsstegar?

Det finns lagar och regler som man behöver följa när det gäller brandstegar och utrymningsstegar. I ett bostadshus måste det finnas minst två utrymningsvägar vid en brand. Det finns krav på en brandstege eller brandtrappa om nederkanten på ett fönster är mer än fem meter från marken. På en arbetsplats måste antalet utrymningsvägar anpassas utifrån verksamheten och lokalens storlek. I Boverkets föreskrifter och allmänna råd skriver man att utrymningen ska kunna ske på “ett betryggande sätt”. Produkterna i vårt sortiment passar för brandsäkerhet hos både privatpersoner, företag och myndigheter. Välkommen till oss!