Din kundvagn är tom

HemPark & UtemiljöPlanteringPlanteringskärl

Planteringskärl Fiora i Corten

Planteringskärl | Planteringskärl Fiora i Corten

Planteringskärl Fiora i Corten

Planteringskärl | Planteringskärl Fiora i Corten

Planteringskärl Fiora i Corten (small)

Artnr 17472

1190 kr

ex moms

Leveranstid:
1–2 veckor

Alltid fraktfritt

Om Planteringskärl Fiora i Corten

Robust planteringskärl i det populära materialet corten som finns i tre olika storleker: small, medium och large. Kärlen är utrustade med dräneringshål i botten.

Blomkrukan är tillverkad av 3 mm Corten-stål som nästen är rent kolstål, men specialbehandlad så att ytan bildar ett hållfast lager mot väderförhållande som gör att kärlet kan stå ute året om.

OBS, Viktig info: Fick du en produkt som inte ser ut som på bilderna? Oroa dig inte, nytillverkat Corten är grått – precis som vanligt varmvalsat stål. Genom påverkan från väderförhållanden blir det rödbrunt och efter ett tag mörknar det. Det vanligaste är att man låter stålet stå utomhus så skapas rost av regn och fukt. Beroende på förhållandena bildas rostytan efter 1 till 3 veckor. Vill man snabba på processen kan man bespruta metalytorna med en saltlösning 5-6 gånger. Lösningen bör vara svag, ca. 1 tesked salt per en liter. Annan behandling behövs ej, regnet tvättar ur saltet med tiden.

Teknisk Data
Modell Storlek Vikt
Small 30x30x30 cm ca. 10 kg
Medium 35x35x35 cm ca. 15 kg
Large 40x40x40 cm ca. 30 kg

 

Under det första året då rostlagret bildas, avger produkten rost.  Om du placerar en Corten-stål på en träterrass, kommer fläckar bildas på ytan under produkten. Vid borttagning av produkten kan du rengöra ytan under produkten med en metallborste. Vissa stenslag tar upp alla fläckar och corten-stål och kan ge stenarna en brun nyans, som kan vara svår att ta bort.  Efter det första året har Corten-stålet bildat dess rostskikt och avger nästan inget rost vidare.  

Alltid fraktfritt, gratis frakt

Andra populära produkter inom denna kategori