Din kundvagn är tom

HemLekplats & LekmiljöPadelbanor

Padelbanor

Padel är en rolig och aktiv sport som har ökat kraftigt i popularitet under de senaste åren. Padel kan spelas både inom- och utomhus. Padelbanorna består av en slitstark matta som skapar rätt förutsättningar och ger en fantastisk spelupplevelse. Vi erbjuder padelbanor till både privatpersoner, företag, myndigheter och kommuner. Banan, som levereras med blått eller grönt underlag, kan köpas för sig eller i ett paket där monteringen ingår. Behöver du tips och råd kan du kontakta oss – vi hjälper gärna till.

Att tänka på när du ska bygga padelbanor

Tänk i fyra steg när du skapar en padelbana: Planering och mätning, markarbete på den valda yta, beställ material och slutligen installation . Kom ihåg att det kan krävas bygglov för att du ska få sätta upp plank, men reglerna varierar mellan kommunerna. Kontakta alltid din kommun för att få ett korrekt svar på vad som gäller för den adress som du tänker bygga på. Nästan samtliga padelbanor i Sverige är byggd på en grund av så kallade “soft base”, oftast asfalt. Underlaget är mjukt och skonsamt att springa på samtidigt som vatten rinner av banan på ett naturligt sätt.

Padelbanor utomhus på tomten

Njut av att spela padel på sin egna tomt. Det är lätt att skapa en egen padelbana utomhus på ett privat område. Du kan välja mellan olika storlekar på padelbanor utifrån den yta som finns tillgänglig på den avsedda tomten. En egen padelbana skapar ultimata förutsättningar för att träna när det passar dig, din familj och dina vänner. Du slipper boka och åka iväg för att spela padel, istället har du allt du behöver vid din bostad eller sommarstuga. Från oss bestället inte enbart företag och privatpersoner, kanske är ni en förening som vill investera i en populär padelbana? Vi hjälper gärna till för att det ska gå så smidigt som möjligt.

Padelregler – så fungerar sporten 

I padel räknas poängen på samma sätt som i tennis. I ett game räknas poängen från 0 till 15, 30, 40 och game. Om det står 40-40 måste man vinna med två poäng. För att vinna ett set behöver du vinna sex game. Matcherna spelas i bäst av tre eller fem set. Den stora skillnaden jämfört med tennis är att planen är mindre och att du får använda dig av väggarna. Linjerna på padelbanan används endast vid serven. Observera att serven endast ska slås underhands. Serven ska studsa i motståndarens serveruta och spelaren har två försök på sig. Man vinner en poäng när bollen går i motståndarens nät eller studsar två gånger i marken på motståndarens sida. Man får spela på volley, halvvolley och såklart, det som är så speciellt med padel, genom att låta bollen studsa på väggen. Sporten har blivit otroligt populär och lockar fler och fler utövare, man kan till och med prata om en “padelboom”. Testa du också!

Köp padelbanor online till bra pris

De padelbanor som vi erbjuder är tillverkade för att tåla tuffa och påfrestande utemiljöer i det nordiska klimatet. Beställ den storlek som önskas av dubbelbana eller singelbana, samt om installationen ska ingå. En sak som har gjort padel så otroligt populär är den sociala gemenskapen. Att spela dubbel är det mest vanliga, vilket innebär en match med fyra deltagare. Att spela padel inomhus eller utomhus blir en träningsform tillsammans med andra som samtidigt är väldigt rolig, med ett naturligt moment av tävling. I takt med att antalet padelbanor i Sverige ökar, och att den yngre generationen upptäcker sporten, kommer mängden utövare sannolikt bli betydligt fler. Fler padelbanor, oavsett om det är på en privat tomt, i en idrottshall eller hos företag, är en bra idé för att möta den starka efterfrågan som finns.