Din kundvagn är tom

HemVerktyg & RedskapSol & Vindenergi

Sol & Vindenergi

Med ett sol- eller vindpaket kan man utnyttja sommarstugan, husbilen eller fritidsbåten med minimaliska om ens några rörliga kostnader för el. Våra paket innehåller alla komponenter så stugan enkelt försörjs med el, dessa paket försörjer de enkla behoven man kan ha i sommarhuset som till exempel TV, dator, vattenpumpar, laddning av mobiltelefonen eller andra uppladdningsbara produkter. Vissa paket klarar även av att försörja enklare kylskåp. Utångspunkten för alla våra paket är man använder sig av stugan, båten eller husbilen på helger och under semestrar.

Solen och vinden är några av våra största producenter av förnybar energi, denna energi kan personen ta del av med enkla solcellpannelspaket eller genom vindkraftverk. Detta gör att de rörliga kostnader  för elektricitet minimeras och man kan välja att lägga pengarna på annat som kan vara roligare när det gäller fritidshus, husbilar och fritidsbåtar.

Att tänka på vid köp av Solcellspaket

Det är viktigt att placera solcellspanelerna i söderläge där solen lyser fritt och länge om dagarna, samma sak gäller vindaggregat som ska placeras där det är rikligt med vind, gärna så högt upp som möjligt. För stugor som används under längre perioder och även under vinterhalvåret rekommenderar vi att man noga ser över batterikapaciteten samt överväger att komplettera med vindkraftverk och/eller elverk.

Montering

Våra solcellspaket monteras enkelt med armaturer som medföljer för att montera panelerna på väggar och dylikt.