Din kundvagn är tom

HemMarint & BadBryggorFlytbryggor

Flytbryggor

I kategorin flytbryggor finns lösningar för många olika målgrupper. De flytbryggor vi levererar är optimalt utrustade för både bad, fiske och lättare båttilläggning. Flytbryggorna är tillverkade för att tåla påfrestande miljöer. Med en flytbrygga blir tillgängligheten till vattnet lättare för både fiskare och badare. En flytbrygga kan användas till mycket – lägg till båten eller hoppa i för att ta ett dopp. Flytbryggorna kan både användas av privatpersoner likaväl som på allmänna badplatser. Modellerna kan anpassas till olika behov och består både av en landgång och moduler som bildar en stabil plattform. Uteprodukter hjälper gärna till om du har några frågor. Kontakt sker via vårt formulär eller på 020-105050.

Köp flytbrygga till bra pris online

Investera i en badbrygga som är stabil att använda för alla åldrar, från små barn till äldre personer. Här finns det möjlighet att bara sitta och njuta eller kasta med spö i hopp om fiskelycka. Det finns flera olika lösningar så att den ska passa för just ditt behov. En flytbrygga till bra pris skapar tillgänglighet till vattnet och har gott om utrymme för flera personer som vill vistas där samtidigt. Flytbryggan har en hög kapacitet och är lätt att installera då den anländer i färdiga moduler.

Tänk på att ta upp flytbryggan under vintern

När vinter kommer behöver flytbryggan dras upp på land. Ligger en flytbrygga i vatten under vintertid finns risk för att eventuell isbildning kommer att orsaka skador på bryggan. Isens rörelser kan exempelvis komma att orsaka omfattande skador allt trä. Istället rekommenderas du att dra upp hela flytbryggan på land och när isen åter är borta lägga ner den i vattnet igen. Annan omvårdnad som är bra för en flytbrygga är att tvätta och olja in allt trä med jämna mellanrum och på så sätt minska risken för stickor i fötter.

Viktigt att förankra din flytbrygga

Det är viktigt att alltid fästa en flytbrygga ordentligt. Vid val av förankring finns det generellt två olika alternativ. Vilket som är mest lämpligt avgörs av platsen där en flytbrygga ska placeras samt dess användningsområde. De två metoderna är:

  • Rörförankring – Flytbryggan är då en så kallad stolpbrygga där rör förs ner i botten. Passar bäst där vattnet är lugnt, exempelvis insjöar och tjärnar. Botten bör vara av sand eller dy och det rekommenderas inte förtöjning av båtar.

  • Tyngdförankring – Tyngder fästs på bryggan som förankring. Det passar bäst där vattnet rör sig mycket, exempelvis vid havsstränder.

Stabil och säker stolpbrygga som är lätt att montera

En flytbrygga är ett bra alternativ till alla typer av stränder. Det som gör modellerna från Uteprodukter extra lämpad är att den kommer i moduler och enkelt kan installeras av endast en person. När varje del är placerad i vattnet och flytbryggan väl förankrad är den både stabil och säker att vistas på. Stabiliteten kommer från den ställbara lyftmekanism som finns till en stolpbrygga. Tassar på stolpar som anpassar sig till alla underlag och bryggan lyfts upp och ner efter vattnets rörelser, mycket bra också på riktigt blåsiga platser.