Din kundvagn är tom

HemVerktyg & RedskapVattenpumpar

Dränkbar pump AL-KO DRAIN 10000 Inox Comfort

Vattenpumpar | Dränkbar pump AL-KO DRAIN 10000 Inox Comfort

Dränkbar pump AL-KO DRAIN 10000 Inox Comfort

Vattenpumpar | Dränkbar pump AL-KO DRAIN 10000 Inox Comfort

Dränkbar pump AL-KO DRAIN 10000 Inox Comfort

Vattenpumpar | Dränkbar pump AL-KO DRAIN 10000 Inox Comfort

Dränkbar pump AL-KO DRAIN 10000 Inox Comfort

Artnr 15512


Ej i lager

Om Dränkbar pump AL-KO DRAIN 10000 Inox Comfort

 AL-KO DRAIN 10000 Inox Comfort är en kraftfull, kompakt och tillförlitlig dränkbar pump för avloppsvatten. Utförandet är av rostfritt stål och pumpar tack vare den stora inloppsöppningen också utan ansträngning vatten med smutspartiklar och svävande partiklar på upp till 30 mm kornstorlek.

Avloppsvattenpumpar används när höggradigt kontaminerade vätskor tas bort, ex.vis efter våldsamma översvämningar, i förorenade dammar eller cisterner eller när byggropar skall dräneras. Då måste smutspartiklar flyttas förutom vatten. Detta ökar belastningen avsevärt på både material och motorprestanda.

Tack vare den speciella geometrin hos vortex-impellern klarar modellen DRAIN 10000 Inox Comfort utan problem även kraftigt förorenat vatten med upp till 5 procent svävande fasta ämnen och kornstorlekar upp till 30 mm. Den stabila och robusta konstruktionen med 4-faldig tätningssats, användningen av icke-korrosiva material, den underhållsfria motorn och den specialbehandlade motoraxeln av krom-nickelstål garanterar en lång livslängd hos avloppsvattenpumpar från AL-KO. Den är även permanent skyddad mot rost tack vare pumphuset i krom-nickelstål.

Avloppsvattenpumpen kan tack vare det praktiska inbyggda bärhandtaget och den 10 m långa strömkabeln och den låga vikten av endast omkring 6,7 kg användas för mobil eller stationär dränering - självklart även för klart vatten. Med sina kompakta dimensioner av 18,5 x 20,5 x 32,6 cm och det robusta huset, samt den långlivade pumpmotorn, är den också högst lämplig som en pump till en damm eller regnfat. Den övertygar också genom en stabil och robust konstruktion med multipel tätning med extra V-tätning.

 

Med sin kraftfulla effekt på 750 W och flödet upp till max. 10000 l/h sker ur-pumpning och om-pumpning på nolltid. Den dränkbara pumpen AL-KO DRAIN 10000 Inox Comfort är utrustad med en flottörbrytare och startar pumpningen automatiskt tack vare den automatiska nivåstyrningen. Den är utformad för nedsänkningsdjup upp till max. 7 m. Med en pumphöjd upp till 9 m kan även stora djup lätt hanteras. Pumputgången har en storlek på 1,25 tum, detta motsvarar ca 41,9 mm. Den 90° vinklade anslutningen har en universell anslutning, och med den bifogade kombinationsnippeln kan alla i handeln vanliga slangstorlekar anslutas.

Obs: Tänk på att pumpen är inte lämplig för dricksvatten, utan endast för bruksvatten och klorerat vatten (poolvatten) under 35°C. Likaså är den inte lämplig att användas i saltvatten, vatten med starka kemikalier eller sandigt vatten.

Motortyp Elektrisk
Kabellängd (m) 10
Effekt (watt) 750
Produkt storlek (LxBxH) 18,5x20,5x32,6 cm
Max. nedsänkningsdjup (m) 7
Max. tryckhöjd (m) 9
Max. kapacitet l/t 10 000
Max. partikelstorlek (mm) 30
Pumputgång Ø G 1,25" (41,9 mm)
Vikt ca. (kg.) 6,7
   
Fråga om denna produkt
Begär offert
Alltid fraktfritt, gratis frakt

Andra populära produkter inom denna kategori