Din kundvagn är tom

HemVerktyg & RedskapVattenpumpar

Dränkbar pump AL-KO DRAIN 7000 Classic

Vattenpumpar | Dränkbar pump AL-KO DRAIN 7000 Classic

Dränkbar pump AL-KO DRAIN 7000 Classic

Vattenpumpar | Dränkbar pump AL-KO DRAIN 7000 Classic

Dränkbar pump AL-KO DRAIN 7000 Classic

Vattenpumpar | Dränkbar pump AL-KO DRAIN 7000 Classic

Dränkbar pump AL-KO DRAIN 7000 Classic

Vattenpumpar | Dränkbar pump AL-KO DRAIN 7000 Classic

Dränkbar pump AL-KO DRAIN 7000 Classic

Artnr 15501


Ej i lager

Om Dränkbar pump AL-KO DRAIN 7000 Classic

Den kompakta och tillförlitliga dränkbara pumpen för avloppsvatten från AL-KO DRAIN 7000 Classic pumpar tack vare den stora inloppsöppningen också utan ansträngning vatten med smutspartiklar och svävande partiklar på upp till 30 mm kornstorlek.

Avloppsvattenpumpar används när höggradigt kontaminerade vätskor tas bort, ex. vis efter våldsamma översvämningar, i förorenade dammar eller cisterner eller när bygg gropar dräneras. Då måste smutspartiklar flyttas förutom vatten. Detta ökar belastningen avsevärt på både material och motorprestanda.

I med att pumpen är försedd med en stor insugsöppning så klarar modellen också lätt starkt förorenat vatten med kornstorlekar upp till 30 mm. Den dränkbara pumpen för avloppsvatten AL-KO DRAIN 7000 är det prisvärda insteget i världen av avloppsvattenpumpar. Trots det får du ett mycket övertygande kraftpaket: Motorn är underhållsfri och den specialbehandlade motoraxeln i rostfritt Inox-stål och det glasfiberförstärkta huset i polypropen är garantier som borgar för en lång livslängd hos.

Avloppsvattenpumpen kan tack vare det praktiska inbyggda bärhandtaget och den 10 m långa strömkabeln och den låga vikten av endast omkring 4,4 kg användas för mobil eller stationär dränering - självklart även för klart vatten. Med sina kompakta dimensioner av 21,3 x 15,2 x 30,8 cm och det tåliga huset, samt den långlivade pumpmotorn, är den också högst lämplig som en pump till regnfat.

Med sin effekt på 350 W och flödet upp till 7000 l/h sker ur-pumpning och om-pumpning på nolltid. Den dränkbara pumpen AL-KO DRAIN 7000 Classic är utrustad med en flottörbrytare och startar pumpningen automatiskt tack vare den automatiska nivåstyrningen. Den är utformad för nedsänkningsdjup upp till max. 5 m. Med en pumphöjd upp till 6 m kan även större djup lätt hanteras. Pumputgången har en storlek på 1,25 tum, detta motsvarar ca 41,9 mm. Den 90° vinklade anslutningen har en universell anslutning, och med den bifogade kombinationsnippeln kan alla i handeln vanliga slangstorlekar anslutas.

Obs: Tänk på att pumpen är inte lämplig för dricksvatten, utan endast för bruksvatten och klorerat vatten (poolvatten) under 35°C. Likaså är den inte lämplig att användas i saltvatten, vatten med starka kemikalier eller sandigt vatten.

Motortyp Elektrisk
Kabellängd (m) 10
Effekt (watt) 350
Produkt storlek (LxBxH) 21,3x15,2x30,8 cm
Max. nedsänkningsdjup (m) 5
Max. tryckhöjd (m) 6
Max. kapacitet l/t 7 000
Max. partikelstorlek (mm) 30
Pumputgång Ø G 1,25" (41,9 mm)
Vikt ca. (kg.) 4,4
   
Fråga om denna produkt
Begär offert
Alltid fraktfritt, gratis frakt

Andra populära produkter inom denna kategori