Din kundvagn är tom

HemVerktyg & RedskapVattenpumpar

Dränkbar pump AL-KO DRAIN 7500 Classic

Vattenpumpar | Dränkbar pump AL-KO DRAIN 7500 Classic

Dränkbar pump AL-KO DRAIN 7500 Classic

Vattenpumpar | Dränkbar pump AL-KO DRAIN 7500 Classic

Dränkbar pump AL-KO DRAIN 7500 Classic

Vattenpumpar | Dränkbar pump AL-KO DRAIN 7500 Classic

Dränkbar pump AL-KO DRAIN 7500 Classic

Artnr 15507


Ej i lager

Om Dränkbar pump AL-KO DRAIN 7500 Classic

AL-KO DRAIN 7500 Classic är en kompakt och tillförlitlig dränkbar pump för avloppsvatten som tack vare den stora inloppsöppningen utan ansträngning kan pumpa vatten med smutspartiklar på upp till 30 mm kornstorlek.

Avloppsvattenpumpar används när höggradigt kontaminerade vätskor tas bort, exempelvis efter våldsamma översvämningar, i förorenade dammar eller cisterner eller när byggropar skall dräneras. Då måste smutspartiklar flyttas förutom vatten. Detta ökar belastningen avsevärt på både material och motorprestanda.

Bra, om det är en pump från AL-KO. Tack vare den speciella geometrin hos vortex-impellern klarar modellen DRAIN 7500 utan problem även kraftigt förorenat vatten med upp till 5 procent svävande fasta ämnen och kornstorlekar upp till 30 mm. En underhållsfri motor, den specialbehandlade motoraxeln i rostfritt Inox-stål och det glasfiberförstärkta huset i polypropen är garantier för en lång livslängd hos avloppsvattenpumpen.

Avloppsvattenpumpen kan tack vare det praktiska inbyggda bärhandtaget och den 10 m långa strömkabeln och den låga vikten av endast omkring 4,4 kg användas för mobil eller stationär dränering - självklart även för klart vatten. Med sina kompakta dimensioner av 21,3 x 15,2 x 30,8 cm och det tåliga huset, samt den långlivade pumpmotorn, är den också högst lämplig som en pump till regnfat. 

Pumpen med sin kraftfulla effekt på 450 W och flödet upp till 7500 l/h sker ur-pumpning och om-pumpning på nolltid. Den dränkbara pumpen är utrustad med en flottörbrytare och startar pumpningen automatiskt tack vare den automatiska nivåstyrningen. Den är utformad för nedsänkningsdjup upp till max. 5 m. Med en pumphöjd upp till 6 m kan även större djup lätt hanteras. Pumputgången har en storlek på 1,25 tum, detta motsvarar ca 41,9 mm. Den 90° vinklade anslutningen har en universell anslutning, och med den bifogade kombinationsnippeln kan alla i handeln vanliga slangstorlekar anslutas.

 

Obs: Tänk på att pumpen är inte lämplig för dricksvatten, utan endast för bruksvatten och klorerat vatten (poolvatten) under 35°C. Likaså är den inte lämplig att användas i saltvatten, vatten med starka kemikalier eller sandigt vatten.

Motortyp Elektrisk
Kabellängd (m) 10
Effekt (watt) 450
Produkt storlek (LxBxH) 21,3x15,2x30,8 cm
Max. nedsänkningsdjup (m) 5
Max. tryckhöjd (m) 6
Max. kapacitet l/t 7 500
Max. partikelstorlek (mm) 30
Pumputgång Ø G 1,25" (41,9 mm)
Vikt ca. (kg.) 4,4
   
Alltid fraktfritt, gratis frakt

Andra populära produkter inom denna kategori